Новата болница в Ямбол може да бъде завършена до есента

...
Новата болница в Ямбол може да бъде завършена до есента
Коментари Харесай

Новата болница в Ямбол може да бъде завършена до есента

Новата болница в Ямбол може да бъде приключена до есента на тази година, заяви изпълнителният шеф на МБАЛ " Св. Пантелеймон " доктор Панайот Диманов . Той, дружно с проф. доктор Жени Стайкова от управническия ръб на болничното заведение, регионалния шеф Георги Чалъков и кмета Валентин Ревански, посетиха строителния обект и приказваха на място пред медии.

Строителството е забавено , само че не е прекратено , акцентира шефът на регионалната болница. По думите му аргументите са отпуснатите със забавяне средства от страната, поради политическата обстановка, както и несъответствия в плана по отношение на пожарната сигурност на постройката.
 Българска телеграфна агенция
Заложените в началото в плана действия за пожарна сигурност на 12-етажната постройка, не са били съгласно настоящите разпоредба и законодателство. Затова се е наложило преправяне на плана и в допълнение финансиране, уточни проф. Стайкова.

„ Защото, както всички знаете, болничното заведение се строи над 40 години. Виждате какъв брой е голяма базата и всичко би трябвало да бъде направено съгласно законодателството и финансирането “, сподели тя.

До момента от страната са отпуснати 30,8 млн. лв. – в началото плануваните 27 млн. и спомагателни 3,8 млн. индексация на цените на поскъпналите строителни материали. Предстои в най-близко време стартиране на социална поръчка за здравна инсталация и обзавеждане, уточни шефът на болничното заведение, добави доктор Диманов.

От болничното управление показаха, че имат цялостната поддръжка на регионалния шеф и кмета на Ямбол и се работи в синхрон с локалната и държавна власт. Призоваха тематиката за новата болница да не се употребява за „ политическа агитация “.
 Българска телеграфна агенция
„ Изказването на народния представител от ГЕРБ Димитър Иванов не кореспондира с истината, тъй като той не е в течение на всичко, което ние сме създали. Здравето е най-ценното, то е надпартийно и не би трябвало да се спекулира с това “, съобщи проф. Стайкова.

По думите на регионалния шеф довършването на новата болница в Ямбол е идея за целия район, още от започването на строителството.

„ Този болничен комплекс най-сетне, след 40 години да проработи, по този начин както е плануван още тогава. В това в действителност не би трябвало да се търсят политически дивиденти. Всичко е въпрос на работа в екип и никой да не стопира до момента свършената работа “, сподели Георги Чалъков.

„ Изключително значимо е, че се работи на обекта. Най-важно е обаче по кое време ще бъде приключен и пуснат в употреба. Най-големият дял от този болничен комплекс ще бъде за нашите съграждани “, сподели кметът на Ямбол Валентин Ревански.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР