Новата батерия съдържа синьо-зелени водорасли от вида Synechocystis и на

...
Новата батерия съдържа синьо-зелени водорасли от вида Synechocystis и на
Коментари Харесай

Батерия с водорасли зарежда компютри

Новата батерия съдържа синьо-зелени водорасли от типа Synechocystis и на тип не се разграничава доста от батериите АА. Създадена е от „ елементарни, евтини и значително рециклируеми материали “ и съгласно учените има капацитета да поддържа работата на дребни електрически устройства.

„ Това значи, че може елементарно да се репликира стотици хиляди пъти, с цел да зарежда огромен брой дребни устройства “, споделят от екипа пред Военновъздушни сили.

Електричеството в батерията се генерира при фотосинтезата, която водораслите реализират под въздействието на слънчевата светлина, т.е., процесът употребява напълно. Устройството преобразува тази сила в електрическа посредством алуминиев електрод, който я подава към микропроцесора на компютъра.

Проф. Кристофър Хау от катедрата по биохимия на университета в Кеймбридж споделя: „ Нашето фотосинтетично устройство не се изтощава по метода, прочут от обичайните акумулатори, тъй като употребява слънчевата светлина като източник на сила ”.

Колегата му доктор Паоло Бомбели споделя, че дългият живот на батерията е изненадал и самите учени: „ Бяхме впечатлени от издържливостта на батерията...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР