Новата банка за развитие (NDB), известна като банката на БРИКС,

...
Новата банка за развитие (NDB), известна като банката на БРИКС,
Коментари Харесай

БРИКС: Банката на съюза отпуска огромен заем на Индия

Новата банка за развиване (NDB), известна като банката на БРИКС, разшири обсега си, като за първи път отпусна заем в размер на $500 милиона през 2024 година

Тази финансова помощ е ориентирана към Индия, по-конкретно за финансиране на пътни планове в щата Гуджарат, считано от януари 2024 година Целта на заема е да се подкрепи построяването на инфраструктура, обхващаща почти 13,500 км в селските региони на Гуджарат, като се включат новаторски и устойчиви планове, способни да устоят на предизвикателни метеорологични условия.

При това в началото разпределяне на средства за 2024 година Индия се обрисува като главен бенефициент, като основният действен шеф на банката на NDB Владимир Казбеков уточни, че с индийската страна ще бъде подписан меморандум за съгласие (MoU). Отпуснатите средства ще допринесат освен за развиването на пътищата, само че и ще бъдат употребявани за производството на геосинтетични материали, геотекстил, геомрежи и варовикова стабилизация.

Казбеков акцентира :

Преди тази транзакция NDB води диалози със Саудитска Арабия от май 2023 година, с цел да обезпечи в допълнение финансиране от Кралството. През октомври миналата година Саудитска Арабия стратегически стана част от алианса на БРИКС, което ѝ дава по-голяма еластичност да дава финансова поддръжка на банката на БРИКС като публична страна членка.

Наскоро БРИКС разшири обсега си, като включи пет нови страни. Забележително е, че Аржентина отхвърли участие в БРИКС, като президентът Хавиер Милей изрази песимизъм във връзка с алианса.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР