Новата банка за развитие на БРИКС ще финансира с 825

...
Новата банка за развитие на БРИКС ще финансира с 825
Коментари Харесай

Банката на БРИКС влага $825 милиона в огромна рафинерия в Русия и важни пътища в Индия

Новата банка за развиване на БРИКС ще финансира с 825 млн. $ 3 инфраструктурни плана и планове за стабилно развиване в Индия и Русия. Заемите бяха утвърдени на 16-то съвещание на управителния съвет на банката в Шанхай, оповестява ТАСС.

" Управителният съвет утвърди недържавен заем от 300 млн. $ за Sibur Holding за екологично стабилно развиване на инфраструктурата, обвързван с плана ZapSibNefteKhim ", се споделя в изказването на институцията.

Банката на БРИКС ще обезпечи финансиране " в това число възобновяване на разноските за създаване на комунални услуги, в това число уреди за филтриране на вода, транспортна и логистична инфраструктура ", показват от организацията.

Проектът ZapSibNefteKhim е най-големият нефтохимически строителен план в Русия на обща стойност 9.5 милиарда $. Както демонстрира името му, той се намира в Западен Сибир.

Изгражда се нова апаратура за парен крекинг с потенциал от 1.5 млн. тона етилен, като редом се уголемява настоящето произвеждане на полипропилен и полиетилен. С тази задача са ангажирани 18 000 служащи. Инвеститорът Sibur Holding е най-големият производител на нефтохимически артикули в Русия.

 Индия строи пътища с невероятна скорост
Азиатският колос, който строи пътища с невероятна скорост

Страната влага $15.3 милиарда в пътна инфраструктура за година

Банката на БРИКС отпуска и 2 заема от 350 млн. $ и 175 млн. $ на държавното управление на Индия за ремонт на основни окръжни пътища с обща дължина към 2000 км. Предвижда се създаване и модернизиране на към 350 моста в щата Мадхя Прадеш.

Целта е да се усъвършенства свързването на селските региони с националните и държавните магистрални мрежи и да осъществя цялостната изгода от модернизирането на държавните автомагистрали и основните пътища.

Банката на БРИКС е със седалище в Шанхай, а главната й задача е да финансира инфраструктурни планове и планове за стабилно развиване на страните от БРИКС и други разрастващи се страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР