Новата авторска музика на Христо Йоцов е очаквана с нетърпение

...
Новата авторска музика на Христо Йоцов е очаквана с нетърпение
Коментари Харесай

Големият ни джазмен Христо Йоцов празнува рождения си ден с Мишо Йосифов и Вили Стоянов в зала България довечера - Култура

Новата авторска музика на Христо Йоцов е предстояща с неспокойствие от меломаните тази вечер в столичната зала „ България ”. Концертът, както е всекидневно, е от 19:00 часа. Диригент на Плевенска филхармония ще е брат му, именитият кларинетист Борислав Йоцов, а солисти са: Василена Серафимова, Велислав Стоянов, Михаил Йосифов, Христо Йоцов.

Изключителният барабанист, емблема още от триото " Акустична версия ", Христо Йоцов към този момент посрещна рождения си ден с оркестъра на Плевенската филхармония в Плевен на 17 февруари като създател на празничната интродукция " Плевен 2023 ", особено във връзка 70-годишнината от основаването на Плевенската филхармония.

Следващият му концерт е през днешния ден, с филхармониците в столичната зала " България ", следва и началото на турнето с екипа на Хилда Казасян с програмата " Да послушаме кино " от Бургас на 23 февруари, както и първият албум на " Йо-Йо бенд ", взаимен план на Христо Йоцов и Михаил Йосифов.



“Съвпадението с рождения ми ден със събитието е изцяло инцидентно. Нещата се подредиха доста добре и в доста добра посока. Цяла седмица подготовки в Плевен с оркестъра, за музикантът това е по-важната част от работата, тъй като концертът е напълно друго нещо. Там към този момент няма връщане обратно – каквото стане, стане “, споделя той в ефира на БНР. ( " Нашият ден " )

Йоцов споделя още, че пет години с Плевенска филхармония са непрестанно по пътищата и сцените и пред публиката в най-различни кътчета на страната: “Да, продължава с цялостна мощ тази прелестна стратегия с музика от българските филми и другата - с музика от международното кино “.

Композиторът описа и за идващия план, който ще бъде с музика на Гершуин.

А в това време излезе и първият албум на " Йо-Йо бенд ", взаимен план на Христо Йоцов и Михаил Йосифов, за който Христо не крие насладата си: “Това е дълготраен план, в който водачи сме Миша Йосифов и аз. Съкровената ми фантазия е най-сетне да се отвори вратата и към европейските подиуми “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР