Новата автогара в Балчик – в квартал „Балик“, предстои да

...
Новата автогара в Балчик – в квартал „Балик“, предстои да
Коментари Харесай

Готова е новата автогара в Балчик

Новата автогара в Балчик – в квартал „ Балик “, следва да проработи скоро. Комисия от представители на Държавната автомобилна ревизия и Община Балчик инспектира обекта и го утвърди като трета категория. Очаква се заповед на ДАИ.

Фирмата, поела автогаровото обслужване и наемател сега на актуалната автогара в централната част, разгласи, че базата е несъответствуваща, рискова, а местоположението й води до отлив на пасажери. Затова са създали нова, в най-оживената равнинна част на Балчик - на основната улица „ Дунав “, съобщи БНР.

Спирките край центъра обаче ще се запазят. Проблемът се задълбочи откакто от месец октомври превозвачите по линията Балчик – Варна отхвърлиха да извършват курсове поради неналичието на пасажери и работа на загуба.

Направленията се поемат от преминаващи коли с начални спирки Каварна и Шабла, което стопира предварителната продажба на билети от Балчик.

Пътническият поток „ се губи “ по нерегламентирани спирки в квартал „ Балик “, откъдето на хората им е по-удобно да пътуват до морската столица, качени от преминаващи коли. В противоположната посока (Варна – Балчик) също се избират, тъй като возят до горната част на Белия град. Неотдавна за най-голямото балчишко село Оброчище бе подета самодейността да се извършва линия от и до Варна поради немалкия брой пътуващи. Това обаче към момента не е реалност. По въпроса тече координиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР