Новата 2018 година вече настъпи в най-източните части на Земята.

...
Новата 2018 година вече настъпи в най-източните части на Земята.
Коментари Харесай

Новата 2018 година настъпи в най-източните части на Земята

Новата 2018 година към този момент настъпи в най-източните елементи на Земята. Празненствата минават при засилени ограничения за сигурност, поради заплахата от терористични набези.

Островните страни Кирибати и Самоа първи посрещнаха Новата година. Разликата с България е 12 часа и по плажовете на тези тихоокеански острови към този момент е 2018-тагодина.

Новата година към този момент настъпи и в Нова Зеландия и Австралия.

Около 1.5 милиона души се събераха на брега на залива Порт Джаксънв Сидни на обичайните фойерверки. Небето над Харбър бридж беше огряно от пиротехнически резултати. За 20 секунди от този театър се е погрижил роденият в Сидни артист Хю Джакман и компанията за произвеждане на фойерверки и пиротехнически средства " Фортунато файъруъркс ".

В Хонконг е планувано 10-минутно зрелищно шоу, включващо поява на " падащи звезди ", изстреляни от небостъргачи покрай Виктория Харбър.

В Дубай обичайните фойерверки ще бъдат сменени с лазерен театър върху фасадите на Бурдж Халифа - най-високата кула в света (828 метра).

Главните булеварди и площади в Москва са украсени за посрещането на Новата 2018 година, а фойерверки ще осветят 36 здания в съветската столица.

Въпреки обвързваните със сигурността проблеми в Рио де Жанейро, градските управляващи чакат рекордните 3 милиона души да се съберат на плажа Копакабана, като множеството от тях ще са облечени в бяло, както повелява традицията.

Заради риска от атентати, по-специално от набези с коли бомби, като осъществените в Ница и Барселона, ще бъдат взети специфични ограничения за сигурност.

Турция пази загатна за посрещането на Новата 2017 година, когато дегизиран като Дядо Коледа въоръжен мъж влезе в нощното заведение " Рейна " в Истанбул и умъртви 39 души, а други 79 бяха ранени.От съображения за сигурност управляващите са забранили събиранията на хора на площад „ Таксим “ в Истанбул и на други оживени места в града.

Приблизително, когато в България завършваме празненствата и си лягаме (рано сутринта), стартират фойерверките и наздравиците в Доминиканската република, Венецуела, Боливия, Бахамските острови, Ямайка и другистрани.

Последните места, на които ще има заря и ще се лее шампанско за идващата 2018 година ще бъдат дребните отдалечени острови на Съединени американски щати.

Остров Бейкър и Айлънд Хауланд ще посрещнат Нова година към обяд на 1-ви януари, когато българите към този момент ще са станали от сън.

Час преди тях, Новата година ще посрещне американската Самоа, която се намира на към 560 благи от Тонга и където локалните поданици и посетителите ще са посрещнали 2018-та преди през целия ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР