Новаков участва в специална мисия на Европейския парламент в УкрайнаБългарски

...
Новаков участва в специална мисия на Европейския парламент в УкрайнаБългарски
Коментари Харесай

Новаков: Български фирми и специалисти могат да участват в следвоенното възстановяване на Украйна

Новаков взе участие в специфична задача на Европейския парламент в Украйна

Български компании и експерти могат да вземат участие в самодейностите на Европейския съюз за следвоенното възобновяване на Украйна. Това съобщи евродепутатът Андрей Новаков след завръщането си от двудневна задача на Европейския парламент в Киев. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП е един от едвам тримата пратеници на Европарламента, избран да организира срещи в украинската столица с представители на локалната и централната власт за разискване на следвоенното възобновяване на Украйна и присъединението на страната към Европейски Съюз. Необходима е по-добре ориентирана целева финансова помощ и по-тясно съдействие с районите на Украйна, с цел да се помогне за възобновяване на страната след експанзията на Русия, разяснява Новаков и добави, че за възобновяване на Украйна би трябвало да бъдат вложени замразените съветски активи.

Делегацията от Европейския парламент включва представители на Комисията по районно развиване, където Новаков е координатор на Европейската национална партия. В рамките на визитата те организираха среща с кмета на Киев Виталий Кличко. На нея те разискаха форми на съдействие на районната комисия на Европарламента с  Асоциацията на градовете на Украйна, както и нуждата от включване на локалното самоуправление в подготовката и осъществяването на плана „ Механизъм Украйна “. Виталий Кличко изрази признателност към Европейския парламент за поддръжката му за Украйна и нейната промяна за децентрализация, като акцентира смисъла на запазването и развиването на локалното самоуправление.

В Киев евродепутатите организираха среща също с дипломатическите представители на страните членки и участваха в тематични полемики с представители на Върховната рада на Украйна. Основен акцент в диалозите бяха провокациите на доближаването, разделянето на компетенциите в страната във връзка с районното развиване, нуждата от създаване на мощни локални и районни управляващи, както и нужните промени, които би трябвало да бъдат приключени преди присъединението на страната към Европейски Съюз. Евродепутатите също приказваха за нуждата от подсилване на върховенството на закона и подчертаха нуждата от битка с корупцията. Предвид смисъла на локалните и районните управляващи, както и на участниците от третия бранш в развиването на локалната и районна среда, членовете на Екологичен потенциал се срещнаха с представители на Националната асоциация на организациите за районно развиване, Асоциацията на украинските градове, Асоциацията на обединените териториални общности и Асоциация на регионалните и районните препоръки.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР