Новакът във волейболната Суперлига Берое 2016 (Стара Загора) постигна първа

...
Новакът във волейболната Суперлига Берое 2016 (Стара Загора) постигна първа
Коментари Харесай

Берое без проблеми срещу Арда

Новакът във волейболната Суперлига Берое 2016 (Стара Загора) реализира първа победа в квалификационните шампионати за установяване на първа и втора осмица за сезон 2020/21. Момчетата на треньора Иван Тасев надиграха изрично Арда (Кърджали) с 3:0 (25:19, 25:18, 25:17) във втората си среща от Група 3, играна довечера пред към 100 индивида в зала " Добротица " в Добрич.

Така Берое има 1 победа, 1 загуба и 3 точки, с което резервира шансове да продължи битката за попълване на първата осмица на Суперлигата. Кърджалийци пък остават без победа досега, с което съвсем несъмнено ще играят във втората осмица на шампионата.

По-късно довечера ще бъде може би най-интересния мач в групата сред домакините от Добруджа 07 и Пирин (Разлог). Утре (17 октомври), в последния ден на шампионата, Берое ще се изправи против разложани, а Арда ще играе против домакините. Срещите са надлежно от 17,30 и 20,00 часа.

Само спечелилият в в групата ще се класира непосредствено за първата осмица наС уперлигата. А класиралите се на 2-ро и 3-то място ще не престават борбата, като ще играят между тях в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и срещата сред двата отбора в групата.

Берое поведе в резултата през цялото време на първия гейм, само че разреши на Арда да изравни. Играта продължи точка за точка, само че след това старозагорци още веднъж поеха самодейността и го взеха след 25:19. Двата отбора започнаха равностойно във втората част, само че по-късно играчите на Иван Тасев дръпнаха и направляваха играта до крайното 25:18. В третия гейм Арда излезе напред, само че не съумя да резервира преимуществото си. Берое обърна и още веднъж бе водещия отбор на полето. Така Бероее се поздрави с първата си победа в елита след 25:17 и 3:0.

Най-полезен за Берое бе Иван Чолев със страхотните 24 точки ( 5 аса! , 2 блока и 68% успеваемост в атака) за успеха.

За отбора на Арда Манол Янев приключи с едвам 9 точки.

Снимки: Facebook на Национална Волейболна Лига/National Volleyball League
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР