Новакът в Премиър лийг Шефилд Юнайтед се класира за осминафиналите

...
Новакът в Премиър лийг Шефилд Юнайтед се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Остриетата порязаха Милуол, Ковънтри и Бирмингам ще преиграват

Новакът в Премиър лийг Шефилд Юнайтед се класира за осминафиналите в шампионата за ФА Къп. " Остриетата " се постановиха с 2:1 като посетител над Милуол, а в основата на триумфа беше опитният нападател Били Шарп, който асистира за головете на Мухамед Бешич и Оливър Норууд.

Домакините бяха по-активни първоначално, а рискови удари насочиха Мат Смит и Ейдън О' Брайън. Били Шарп пък пропусна да даде задатък на Шефилд Юнайтед в 18-ата минута, когато от чиста позиция стреля високо над вратата. Малко преди края на първото полувреме ветеранът Фил Ягиелка опита да изненада с глава стража на Милуол Били Митчъл, само че сантиметри го лишиха от попадение.
След почивката " остриетата " започнаха все по-често да основават голови положения. Така се стигна до 62-ата минута, в която Шарп комбинира с Бешич и босненският национал откри резултата с удар отвън наказателното поле.

В оставащото време Милуол показва предпочитание да се добере най-малко до преиграване, само че не и задоволително класа. Всичко завърши в 84-ата минута с гола на Оливър Норууд, още веднъж след подаване на Били Шарп.
На осминафиналите ще играе и Портсмут. Бившият тим на Светослав Тодоров, който се намира в средата на класирането в Лига 1, разгроми с 4:2 представителя на Чемпиъншип Барнзли. Домакините дръпнаха с два гола в края на първото полувреме, а след почивката действаха с доста въодушевление и направиха успеха си още по-убедителна.

Резултата откри Бен Клоуз в 37-ата минута, а в 45-ата се разписа и Джон Маркис, който засече с глава центриране от корнер. След час игра Коули Уудроу върна очакванията на Барнзли, само че напълно за малко. Само две минути по-късно Алекс Бас откри Ронан Къртис и той прати топката в мрежата с левия крайник. Интригата дефинитивно завърши с гола на Кристиан Бърджес с глава (76') след втората асистенция на Стив Седън, а в добавеното време Конър Чаплин вкара второ попадение за гостите.
В различен мач от 4-ия кръг Ковънтри и Бирмингам не съумяха да си отбележат гол - 0:0. Любопитното е, че дуелът се игра на стадиона на Бирмингам - " Сейнт Андрюс ", на който Ковънтри приема противниците си от началото на сезона.

" Небесносините ", които не познават усета на загубата от средата на декември, имаха повече положения, само че ги пропиляха с лекост. За Бирмингам приоритет е да резервира мястото си в Чемпиъншип, само че все пак тимът излезе с титулярния си състав и се добра до равенството.

Англия, ФА Къп - 4-и кръг:

МИЛУОЛ - ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД 0:2 (0:0)
0:1
М. Бешич (62)
0:2 O. Норууд (84)

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КОВЪНТРИ - БИРМИНГАМ 0:0

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ПОРТСМУТ - БАРНЗЛИ 4:2 (2:0)
1:0 Б. Клоуз (37)
2:0 Дж. Маркис (45)
2:1 К. Уудроу (60)
3:1 Р. Къртис (62)
4:1 К. Бърджес (76)
4:2 К. Чаплин (90+3)

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ФА Къп 4 кръг, събота 25 януари  Милуол 0:2краен резулат  Шефилд Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР