Новакът в Първа лига Витоша (Бистрица) записа драматично поражение с

...
Новакът в Първа лига Витоша (Бистрица) записа драматично поражение с
Коментари Харесай

"Ботев" пречупи "Витоша" с два гола в продължението

Новакът в Първа лига " Витоша " (Бистрица) записа трагично проваляне с 2:4 от " Ботев " (Пловдив) и остава без победа от началото на сезона. Тимът на Костадин Ангелов на два пъти изравняваше против носителя на Купата и Суперкупата, само че два късни гола в продължението донесоха триумфа на пловдивчани.

Не бяха минали две минути, когато " Ботев " откри резултата. Йордан Минев се включи доста хубаво отляво, центрира а Фернандо Виана се разписа с глава. Нападателят вкара тъкмо в 72-ата секунда, което е един от най-бързите голове през този сезон.

Само четири минути след попадението на гостиет, домакините дадоха отговор с прецизен изстрел от дузпа на Даниел Пеев. Тя обаче пристигна след противоречиво състояние, при което Румен Гьонов игра с ръка, а по-късно бранителят беше фаулиран от Радослав Терзиев.

До почивката " Ботев " беше по-активния тим и имаше по-чистите положения, само че не можа да се възползва от това преимущество. " Витоша " като че ли от нищото обаче можеше да стигне до втори гол, като в 33-ата минута Михаил Петров прпопусна отличен късмет.

Много мощни изяви на вратата на " Витоша " имаше младият Християн Василев, който се регистрира с някои значими спасявания.

Както и през първата част, след почивката " Ботев " първи нанесе своя удар. В 53-ата минута Фернандо Виана означи второто си попадение, наказвайки неточност в отбраната на домакините. Той получи пас от Неделев, финтира защитник и с удар по диагонала изведе пловдивчани напред.

Радостта на гостите обаче още веднъж не търпя дълго и в 66-ата минута Петко Цанков още веднъж възвърне равенството. Той получи доста прекрасен пас отдясно, напредна и от дребен ъгъл преодоля Иван Чворович. Вратарят на " Ботев " също има виновност за гола, защото можеше да се намеси по-добре.

В заключителните минути по-опитния тим на " Ботев " имаше преимущество и натисна домакина. Само отличните изяви на Василев на вратата обаче отказваха гостите от Пловдив. Ходовете на треньора Николай Киров от пейката му донесоха триумф, като два гола на запаси дадоха успеха на " Ботев ".

В 93-ата минута Стивън Петков изпревари Тодор Гочев от метър нямаше по какъв начин да сгреши – 2:3. Секунди по-късно, появилият се малко по-рано Лазар Марин оформи крайното 2:4. Попадението му обаче падна след противоречива обстановка, при която намиращият се в засада Стивън Петков понечи да играе с топката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР