Новакът в Първа лига Царско село е порицан и глобен

...
Новакът в Първа лига Царско село е порицан и глобен
Коментари Харесай

Новакът в Първа лига "Царско село" е порицан и глобен за съмнителни мачове

Новакът в Първа лига " Царско село " е охулен и санкциониран за съмнителни мачове. Клубът, който завоюва безапелационно Втора лига предишния сезон, ще би трябвало да заплати 5000 лв., реши дисциплинарната комисия на БФС.

От пресслужбата на футболния съюз обявиха пред " Дневник ", че са получени три сигнала за съществени подозрения, че " Царско село " е взел участие в манипулирани мачове. И трите дуела са за предишния сезон.

Преди няколко месеца " Верея " беше изключен от елита поради пет такива сигнала. От БФС прецизираха, че изваждането в по-долна група се постанова, в случай че петте сигнала са в границите на един сезон.

Втородивизионният " Струмска популярност " също е охулен и санкциониран с 5000 лв..

Очаквайте детайлности!

Решението на дисциплинарната комисия: " На база сезиране от Експерт по честността в БФС за сезон 2018/2019, на съображение член 46, ал.6, б. В от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ФК " Царско село " гр. София с неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 лв.. "

Какво гласи правилникът: " Когато в БФС постъпи публично съобщение от УЕФА, в границите на спортно спортната година, за съществени подозрения за присъединяване в срещи от шампионатите, шампионата за Купа " България ", Суперкупата или други, с авансово уречен резултат, забърканият тим се предизвестява или санкционира както следва: а) При първо публично съобщение - Експертът по честността при БФС сформира сигнален протокол, който се подписва от забърканите лица, като осведоми УЕФА за това; б) при второ публично съобщение – порицание; в) при трето съобщение – неодобрение и имуществена глоба в размер на 5 000 (пет хиляди) лв.. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР