Новакът Тамбов постигна историческа първа победа в елита на руския

...
Новакът Тамбов постигна историческа първа победа в елита на руския
Коментари Харесай

Новак срази Спартак за историческа победа

Новакът Тамбов реализира историческа първа победа в елита на съветския футбол. Отборът на Александър Григорян подчини с 2:0 Спартак (Москва) и нанесе първо проваляне през сезона на " червено-белите ". Точни за Тамбов бяха Седрик Гогуа и Сослан Таказов, а гостите цели 4 пъти нацелиха гредите.

Спартак не игра добре в първите два кръга, в които победи новака Сочи с гол в последната минута и изпусна трите точки при гостуването в Ростов, още веднъж след попадение в заключителните секунди. Тамбов пък записа две провали с по 1:2 от Зенит и Локомотив (Москва), само че даде сериозен отпор на двата гранда.

Въпреки че семейства в Саранск, а не на личния си стадион, Тамбов наложи напън при започване на дуела. Михаил Костюков имаше отлична опция да вкара ранен гол във вратата на Спартак, само че от комфортна позиция стреля високо в навън. Гостите бяха покрай попадението в 23-ата минута, само че Аяз Гулиев нацели гредата.

Малко по-късно спартаковци желаеха дузпа. Фернандо стреля от фаул, а топката срещна ръката на състезател от стената, само че реферът Михаил Вилков подмина обстановката. Скоро по-късно Владислав Кулик центрира от статично състояние, Костюков продъли с глава към Гогуа и котдивоарецът ознаменува дебюта си в РПЛ с гол.
В края на полувремето Гиорги Шелия имаше няколко положителни намеси, с които попречи на Спартак да изравни. На почивката Олег Кононов смени Гулиев с Жано Ананидзе и московчани продължиха да нападат. В 55-ата минута гредата спря и капитана Георгий Джикия, а в 64-ата резервата Ананидзе стреля от границата на наказателното поле и топката за трети път срещна една от гредите.

Между тези положения обаче Костюков направи непростителен пропуск на празна врата, а и всяка контра на Тамбов всяваше ужас в бранителите пред Александър Максименко. При следващата контра трима футболисти на Тамбов изскочиха против един на Спартак, само че резервата Олег Чернишов се забави и топката му беше избита. След корнера никой не покри Сослан Таказов и той несмущаван вкара за 2:0.
До края на мача не оставаше доста време, а отчаянието завладя гостите. Те не съториха нищо забавно в нападателен проект в оставащите минути, макар че в игра се появи и най-новото попълнение на отбора Резиуан Мирзов. Единственото изключение беше един удар с глава на Самуел Жиго, след който топката за четвърти път се отби от гредата.

Загубата слага доста въпросителни към бъдещето на Кононов, който не се употребява с поддръжката на болшинството от почитателите. В идващия кръг следва столичното дерби с Динамо (Москва) и нов неуспех може да докара до треньорска рокада.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Премиер Лига 3 кръг, събота 27 юли  ФК Тамбов 2:0краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР