Новакът Сочи победи с 2:0 Краснодар и поднесе най-голямата изненада

...
Новакът Сочи победи с 2:0 Краснодар и поднесе най-голямата изненада
Коментари Харесай

И Краснодар няма сили да преследва Зенит

Новакът Сочи победи с 2:0 Краснодар и сервира най-голямата изненада в 22-ия кръг на съветската Премиер лига. Александър Кокорин вкара първия гол и беше в основата на втория. Краснодар игра неузнаваемо едва до почивката, а след нея пропусна няколко чисти положения, с цел да се стигне до края на мача и попадението на Андрей Мостовой, оформило крайния резултат.

Загубата остави гостите на 9 точки зад водача Зенит, който е все по-близо до купата. " Биковете " могат да бъдат настигнати от един всред Ростов и Локомотив (Москва), които ще се срещнат по-късно през днешния ден.

Стартовый состав первого воскресного матча #ТинькоффРПЛ #СочиКраснодар pic.twitter.com/CdueCTmqLu
— Тинькофф Российская Премьер-Лига (@premierliga) 15 март 2020 година Сочи радикално се преобрази след зимната пауза. Привличането на Кокорин направи отбора доста по-опасен в офанзива и доказателството пристигна под формата на две следващи победи (2:0 против Урал и 5:1 против Оренбург), които измъкнаха новаците от дъното в класирането.

Краснодар беше другият тим с два триумфа напролет. " Биковете " се оправиха без да позволен гол с Уфа и Спартак (Москва), утвърждавайки се на второто място в таблицата.
Двубоят на стадион " Фищ " се игра пред празни трибуни поради ограниченията, наложени от РФС по отношение на епидемията от ковид. Дъждът направи терена много хлъзгав, само че това не затрудни домакините, които още от първите минути овладяха самодейността и започнаха да основават положения пред вратата на Матвей Сафонов.

След прекрасен извеждащ пас Кокорин нахлу в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, само че топката срещна гредата. Сочи с лекост преминаваше центъра на терена и следваха рискови центрриания, които доведоха до 8 корнера за отбора на Владимир Федотов през първото полувреме. Футболистите на Краснодар действаха инертно и с нищо не успяваха да изненадат противниковата отбрана.
В 24-ата минута Сафонов отрази изстрел на Кокорин, а в 27-ата мощен удар на Антон Заболотний рикошира от крайници на Александър Мартинович и това избави гостите. Краснодар не сътвори нито една стойностна офанзива до почивката.

Втората част стартира с пропуск на Кокорин, само че в 48-ата минута шансът се усмихна на Сочи. Нобоа получи време да си настройки топката и шутира мощно, а топката се отклони от крайници на Юрий Газинский и разказа странна траектория, прехвърляйки Сафонов - 1:0. Домакините продължиха да са доста нападателно, само че и " биковете " се активизираха. В 57-ата минута Маркус Берг можеше да изравни, само че беше арестуван от Миха Мевля и ударът му не затрудни Сослан Джанаев. Шведът изиска дузпа, само че реферът Сергей Иванов подмина обстановката.

Наставникът на Краснодар Сергей Матвеев предприе промяна, като в игра се появи Даниил Уткин вместо Газинский. Ветеранът Ари подсети за себе си с удар от въздуха, само че топката попадна право в ръцете на Джанаев. В 65-ата минута ветеранът Мануел Фернандеш отстъпи мястото си на Магомед-Шапи Сулейманов и съставът на гостите закупи още по-офанзивен тип.

В 69-ата минута стражът на Сочи блесна с необикновен инстикт след удар от няколко метра на Ари. Действията към този момент се водеха напълно към и в наказателното поле на домакините. Краснодар имаше голямо предимство по повод притежанието на топката, само че не намираше метод да стигне до гол.

В края защитата на Сочи се оправи с всички центрирания в наказателното поле, а единственият рисков удар към вратата на Джанаев нанесе Ари, само че топката излезе в навън. В третата минута на добавеното време Андрей Мостовой на празна врата вкара втори гол за Сочи и третата загуба на Краснодар през сезона стана факт.

В идващия кръг на Сочи следва още едно дерби - против Ростов, а Краснодар ще е хазаин на Динамо (Москва).

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 22 кръг, неделя 15 март  Сочи 2:0краен резулат  Краснодар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР