Новакът Щутгарт спечели гостуването си на Аугсбург с 4:1 в

...
Новакът Щутгарт спечели гостуването си на Аугсбург с 4:1 в
Коментари Харесай

Щутгарт си поигра с безпомощните си домакини от Аугсбург

Новакът Щутгарт завоюва гостуването си на Аугсбург с 4:1 в предпоследния мач от 15-ия кръг от немската Бундеслига.

В 8-ата минута Риийс Оксфорд спъна Матео Кимович и съдията Даниел Шлагер отсъди дузпа в интерес на гостите. Николас Гонсалес извърши единадесетметровия удар и откри за 0:1.

В 14-ата минута Марко Калиджури беше доста покрай изравняването. Той извърши директен свободен удар, отсъден за нарушаване на Орел Мангала против Флориан Нидерлехнер. Топката за жалост на домакините се отрази от страничния дирек.

Въпреки териториалното преимущество на Аугсбург гостите доближиха до второ попадение в 29-ата минута. Борна Соса центрира в наказателното поле и Силас Уамагитука вкара за 0:2.
 Снимка 513166
Източник:

Веднага след почивката Марко Рихтер върна Аугсбург в мача. Той понижи на 1:2 след центриране на Рубен Варгас.

Това попадение породи остра реакция от страна на гостите. Те вкараха трети гол в 61-ата минута. Николас Гонсалес центрира и Гонсало Кастро засече за 1:3. Редовността на попадението беше внимамтелно тествана от ВАР, само че никаква неправда не беше установена.

В 76-ата минута футболистите на Аугсбург дефинитивно развяха белия флаг. Голмайсторът им Марко Рихтер спъна Валдемар Антон и видя втори жълт картон. Той отиде да се извини на потърпевщия и покорно напусна терена.

Четири минути по-късно Уамагитука остна самичък зад отбраната на Аугсбург, само че реши да подава в дребното поле и сбърка.

В 87-ата минута Щутгарт вкара гол близнак на третия. Резервата Даниел Дидави, влезнал в игра преди 10 минути, засече отляво остро центриране на Валдемар Антон за 1:4.

Шутгарт събра 21 точки и изпревари днешния си противник на десета позиция. Интересен факт е, че и петте победи на отбора са като посетител.

Аугсбург е 11-и с 19 точки, като единствено 8 от тях са извоювани вкъщи.
 Борусия (Дортмунд) надигра Република България Лайпциг след рецитал на Санчо и Халанд
Борусия (Дортмунд) надигра Република България Лайпциг след рецитал на Санчо и Халанд

Гостите се развихриха след почивката
 Снимка 513165
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР