Новакът Шефилд Юнайтед победи с 1:0 като гост Кристъл Палас

...
Новакът Шефилд Юнайтед победи с 1:0 като гост Кристъл Палас
Коментари Харесай

Вратарски автогол провали Кристъл Палас

Новакът Шефилд Юнайтед победи с 1:0 като посетител Кристъл Палас и се изкачи на 5-о място в класирането на Премиър лийг. " Остриетата " стигнаха до триумфа с автогол на вратаря на " орлите " Висенте Гуаита в 58-ата минута. Опитният пазач по смешен метод първо хвана топката, а по-късно стъпи с нея зад голлинията и зарадва футболистите на Крис Уайлдър.

За Палас това беше шести мач без победа и тимът не е надалеч от зоната на изпадащите. Съставът на Рой Ходжсън имаше своите шансове, само че за следващ път затвърди мнението, че играе доста нерешително на " Селхърст Парк ".

Физиката на Кристиан Бентеке сътвори много проблеми на бранителите на Шефилд Юнайтед, само че " остриетата " действаха доста плътно и си помагаха в опазването на белгийския таран. Новото попълнение на гостите Сандер Берге дебютира като титуляр и още първоначално можеше да се разпише, само че малко не му стигна да засече подаването на Оливър Макбърни.

Кристъл Палас нападаше главно по левия фланг, където Патрик ван Аанхолт се включваше при всяка офанзива на " орлите ". В 20-ата минута Лука Миливойевич насочи мощен, само че неакуратен удар. В 26-ата Андре Аю обезпечи отлична опция за Бентеке, само че той се забави и в последна сметка стреля в навън.

Към края на полувремето звездата на домакините Уилфред Заха направи няколко поредни пробива и при един от тях съществено затрудни Дийн Хендерсън, само че стражът на Шефилд Юнайтед не позволи да бъде сюрпризиран. Малко преди почивката Заха потърси композиция с Бентеке, само че топката беше изчистена.

И при започване на втората част Заха продължи да тормози отбраната на гостите. В 48-ата минута националът на Кот д'Ивоар преодоля Крис Башам и шутира, само че Хендерсън отново бе на точното място. Шефилд Юнайтед рядко атакуваше, само че съумя да поведе след кошмарна неточност на Висенте Гуаита. Испанският пазач хвана топката след центриране от корнер на Оливър Норууд, само че мина с нея зад голлинията и си вкара чудноват автогол.

" Остриетата " се пробваха да се възползват от стъписването в редиците на Кристъл Палас и още веднъж Норууд сложи напрегнат Гуаита, само че този път той се оправи. Пред другата врата късмет имаше Джеймс Макартър, само че Хендерсън нямаше проблеми.

В 72-ата минута реферът Андрю Мадли в началото сподели червен картон на Джоел Уорд за нарушаване против откъсващия се Енда Стивънс, само че след ревизиране на обстановката благодарение на ВАР поправя решениет си и подвигна единствено жълт картон на бранителя на Кристъл Палас.

Стивънс беше доста напорист по левия фланг и следващият му пробив докара до голова опаност, само че Гуаита избави. В 85-ата минута и Джон Игън можеше да удвои задатъка на " остриетата ", само че стреля в навън. Съдията даде солидно продължение от 6 минути, само че в него не се случи нищо забавно и Шефилд Юнайтед си потегли с трите точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиър лийг 25 кръг, събота 1 февруари  Кристъл Палас 0:1краен резулат  Шефилд Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР