Новакът Септември победи Черно море с 2:1 в първия мач

...
Новакът Септември победи Черно море с 2:1 в първия мач
Коментари Харесай

"Септември" завърши есенния полусезон с победа над "Черно море"

Новакът " Септември " победи " Черно море " с 2:1 в първия мач от 20-ия кръг на Първа лига. Столичани записаха седмата си победа в шампионата и приключиха есенния полусезон с актив от 23 точки. Те се изкачиха на девета позиция и прекъснаха серия от четири следващи мача без триумф.

Мартин Тошев се трансформира в воин за " Септември ", откакто означи и двете попадения на Националния стадион " Васил Левски ". Централният нападател откри резултата в 35-ата минута, когато получи подаване от дълбочина и се откъсна очи в очи с вратаря Емил Михайлов. Тошев преодоля стража на " Черно море " и насочи топката в празната врата.

Това на процедура беше първата рискова офанзива в половината на гостите. Преди това варненци бяха по-активният тим и сътвориха няколко преференциални обстановки да поведат, само че ги пропуснаха. Най-близо до гол беше Орлин Старокин, който от вратарското поле стреля с пета след центриране отляво, само че Янко Георгиев избави.

Седем минути след почивката " Черно трепя " съумя да изравни. Варненци проведоха добра многоходова офанзива, която приключи с пресечено центриране от десния фланг. Топката обаче попадна в капитана Георги Илиев, който от дъгата на наказателното поле откри долния ляв ъгъл на Янко Георгиев.


© LAP.bg

В 56-ата минута " Септември " пропиля две чудесни благоприятни условия за втори гол в границите на три-четири секунди.

В последна бариера се трансформира Илияс Хасани, който поредно мазета от голлинията удари на Крис Гади и Борис Галчев.

Домакините въпреки всичко стигнаха до второ попадение в 67-ата минута. Иван Тилев центрира отдясно, а Тошев беше изтърван от бранителите на " Черно море " и означи след прекрасен удар с глава.

" Септември " имаше единствено три точки след първите си пет мача за сезона. Завръщането на треньорския пост на Николай Митов, който напролет вкара тима в елита, обаче докара до напредък и спечелването на 20 точки в 15 дуела.

" Черно море " записа трета загуба в последните си четири мача и общо девета за сезона.

Варненци заемат седмата позиция с 25 точки. Те завоюваха единствено 11 точки в 11 мача, откогато бяха напуснати от Георги Иванов-Гонзо.


© LAP.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР