Новакът Крумовград продължава с доброто си представяне в Първа лига,

...
Новакът Крумовград продължава с доброто си представяне в Първа лига,
Коментари Харесай

Новакът в елита Крумовград победи Локомотив София и зае четвъртото място в Първа лига

Новакът Крумовград продължава с положителното си показване в Първа лига, откакто записа четвърта победа от началото на сезона. Играчите на Неманя Миланович надиграха Локомотив София с 2:0 като хазаин в среща от седмия кръг на шампионата.

Бившият състезател на „ железничарите “ Божидар Кацаров откри резултата още във втората минута, а в 85-ата Александър Колев подпечата триумфа на своя отбор, откакто бе прецизен от дузпа, отсъдена за нарушаване на Диме Димов против Мартин Сораков.

С успеха отборът на Крумовград изпревари Хебър Пазарджик и ЦСКА 1948 във краткотрайното класиране и с 12 точки в актива си се изкачи до четвъртото място. Локомотив София пък записва пето проваляне през сезона и продължава да заема 11-ата позиция в подреждането с 6 точки, колкото има и Ботев (Враца).

Още в първата минута вратарят на Локомотив Александър Любенов трябваше да се намесва, откакто Патрик Луан засече центриране на Серкан Юсеин от директен свободен удар. От последвалия корнер Крумовград откри резултата. Божидар Кацаров бе оставен непокрит към точката за осъществяване на дузпа и насочи топката точно с глава в мрежата на „ железничарите “ за 1:0.

В 9-ата минута домакините можеха да удвоят задатъка си, само че стражът на столичния отбор избави отдалечен изстрел на Вячеслав Велев, а малко по-късно Александър Колев не съумя да нанесе удар от преференциална позиция след подаване на Диего Рапосо.

Точно след половин час игра Локомотив пропусна отличен късмет да изравни. Красимир Милошев центрира от директен свободен удар и Красимир Станоев засече с глава, само че Янко Георгиев се разтегна и съумя да избие в напречната греда, а при добавката ударът на Димитър Митков бе блокиран от Матей Шимич. Така почивката пристигна при 1:0 в интерес на Крумовград.

Седем минути след подновяването на играта през втората част домакините развиха добра офанзива по левия фланг и топката бе върната към непокрития Даниел Миланович, който обаче стреля неопределено от границата на наказателното поле.

В 59-ата минута играчите на Стойчо Стоев дадоха отговор с прецизен изстрел с глава на Красимир Станоев, който засече центриране от директен свободен удар, само че право в ръцете на Янко Георгиев.

В 80-ата минута Крумовград пропусна отличен късмет да постави точка на разногласието с второ попадение. Домакините проведоха бърза офанзива отляво, при която Даниел Миланович се озова очи в очи с Александър Любенов, само че не съумя да го преодолее.

Три минути по-късно обаче футболистите на Неманя Миланович получиха право да изпълнят дузпа. Влезлият като запаса Мартин Сораков се възползва от неточност в отбраната на гостите и изпревари Диме Димов, който го фаулира, а основният арбитър Георги Гинчев уточни бялата точка. Зад топката застана Александър Колев и не сгреши, с цел да оформи крайния резултат - 2:0.

В идващия шести кръг Крумовград гостува на Локомотив Пловдив, до момента в който Локомотив София посреща Етър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР