Новакът Фулъм сътвори голямата изненада в 10-ия кръг на Премиър

...
Новакът Фулъм сътвори голямата изненада в 10-ия кръг на Премиър
Коментари Харесай

Фулъм шокира Лестър на неговия стадион

Новакът Фулъм сътвори огромната изненада в 10-ия кръг на Премиър лийг, побеждавайки Лестър с 2:1 като посетител. Успех щеше да изравни домакините с водачите Ливърпул и Тотнъм, само че лондончани объркаха сметките им.

Адемола Луукман, който беше “разкъсан” поради пропуснатата дузпа против Уест Хам при предходната аудиенция на отбора, вкара първия гол в 30-ата минута, а осем по-късно Иван Кавалейро удвои от углавен удар. “Лисиците” само понижиха посредством Харви Барнс в 86-ата минута, а в добавеното време пропуснаха чиста опция.

За “котиджърс” това е втора победа и те към този момент са отвън зоната на изпадащите. Лестър пък остава без победа в трети следващ мач във всички шампионати.

Домакините очевидно подцениха противника, който още от самото началото се затвори. Играчите на Лестър обаче не бяха толкоз рискови в офанзива. Освен това и шансът не беше с тях, откакто в границите на две секунди в 19-ата минута те удариха две греди посредством Юри Тилеманс и Уесли Фофана.

Фулъм чакаше умерено да направи нещо на контраофанзива и в 30-ата минута нещата се получиха. Луукман беше изведен самичък против Каспер Шмайхел и с прекрасен удар го преодоля за 1:0 за гостуващия тим.

В 38-ата футболистите на Скот Паркър стигнаха до наказателн удар, откакто ВАР оказа помощ на основния арбитър да маркира нарушаване на Кристиан Фукс против Боби Рийд. Този пък Кавалейро се нагърби с изстреля от бялата точка и беше прецизен, без значение че стражът хвана посоката.

Лестър заигра по-атакуващо след почивката, само че дълго време не успяваше да заплаши съществено Алфонс Ареола. Междувременно Луукман пропусна да повиши на 3:0. Чак в 86-ата минута резултатът беше понижен от промяната Хари Барнс.

В оставащото време се заредиха офанзиви пред вратата на Фулъм и в една обстановка в петата минута на добавеното време шансът избави гостите.

Дори вратарят Каспер Шмайхел се включи в офанзива за Лестър при корнер в самия край, поради което пък за малко да се стигне до попадение в неговата мрежа.

Направилите отличен дуел лондончани обаче нямат време за празнуване, тъй като им предстоят тежки конфликти с Манчестър Сити и Ливърпул. За състава на Брендън Роджърс на дневен ред са дуели със Зоря в Лига Европа и с последния в таблицата в шампионата Шефилд Юнайтед.
away from home this season:

Beat
Beat
Beat

at home this season:

Lost to
Lost to
Lost to

Home sick.
— SPORF (@Sporf) Премиър лийг 10 кръг, понеделник 30 ноември  Лестър Сити 1:2краен резулат  Фулъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР