Новак Дкокович заяви, че срещите с Роджър Федерер, Рафа Надал

...
Новак Дкокович заяви, че срещите с Роджър Федерер, Рафа Надал
Коментари Харесай

Джокович разкри кое го е направило по-силен и устойчив в трудните моменти

Новак Дкокович съобщи, че срещите с Роджър Федерер, Рафа Надал и Анди Мъри са му помогнали да стане по-силен и по-устойчив в сложните моменти на корта, откакто лидерът в международната класация по тенис се класира за четвъртия кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Рим.

35-годишният сърбин продължи отбраната на купата си в италианската столица, откакто през вчерашния ден отстрани българина Григор Димитров с 6:3, 4:6, 6:1.
 Григор Димитров завоюва сет против Джокович, само че не можа повече Григор Димитров завоюва сет против Джокович, само че не можа повече
" За благополучие в кариерата ми съм успявал да печеля повече мачове в сравнение с съм губил, когато съм бил в сложна обстановка. За няколко години при започване на професионалния ми път не можех да направя тази последна крачка, само че последователно научих доста. Станах по-силен поради съперничествата, изключително с Федерер, Надал и Мъри ", съобщи Джокович, който има 12 финала в Рим и общо 6 трофеи.

Джокович, Федерер, Надал и Мъри са считани за " Голямата четворка " на актуалния тенис, откакто тримата преобладаваха съвсем две десетилетия и завоюваха общо 67 трофеи от Големия шлем, оставяйки редица незабравими дуели сред си през годините.

" Тази борби ми помогнаха да схвана кое работи най-добре за мен, също по този начин физически и душевен, построи манталитета ми на победител и постоянно се допирам на този опит в сложните обстановки. Оставам спокоен и имам вяра, че този развой ще ме докара до сполучлив край ", сподели още Джокович.



Сърбинът ще играе против британеца Камерън Нори за място на четвъртфиналите в Рим, а шампионатът ще бъде последна подготовка за започващия в края на месеца " Ролан Гарос ", на който той ще се опита да завоюва рекордна 23-та купа от Шлема.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР