Новак Джокович заяви, че въпреки неубедителното си представяне в последните

...
Новак Джокович заяви, че въпреки неубедителното си представяне в последните
Коментари Харесай

Джокович: Имам достатъчно основания да смятам, че съм на прав път


Новак Джокович съобщи, че макар неубедителното си показване в последните няколко мача е сигурен, че е на прав път и скоро ще доближи най-хубавата си форма. Сърбинът ще вземе присъединяване във втория си Мастърс шампионат на сезона, като е първи подложен в Мадрид. На днешната си конференция Джокера разяснява също случилото се в Австралия през януари, както и решението на Уимбълдън да не допусне тенисти от Русия и Беларус до присъединяване в Шампионата.

„В Белград можех да отпадна още на осминафинала, само че в последна сметка изиграх четири трисетови мача. Точно това бе задачата ми за сезона на клей – да играя оспорвани мачове и да прекарам допустимо най-вече време на корта. Разбира се, не ми хареса методът, по който шампионатът завърши за мен. Това, което стана в третия сет на финала, беше сходно на случилото се в Монте Карло. Просто се изчерпах физически. За благополучие, прекарах много време на корта и натрупах игрова процедура. Ясно е, че актуалното ми равнище не е това, към което се стремя. В момента съм в развой на рационализиране и би трябвало да съм толерантен. Надявам се, че тази седмица ще продължа да прогресирам“ – разяснява международният №1.

„Това, което ми се случи, не е обвързвано с игровата процедура, а с заболяването, от която страдах преди Монте Карло. Знаех, че не съм изцяло подготвен, само че все пак желаех да играя. Очевидно болестта е нанесло вреди на тялото ми, от които към момента се възвръщам. След представянето ми в Белград имам съществени учредения да считам, че се движа в вярната посока. Тази седмциа прекарах много време във фитнеса, с цел да опитам да доближи равнището на физическа устойчивост, което ще ми е належащо в мачовете против най-добрите“ – добави сърбинът.

Джокович разяснява и недопускането му в Австралия и възбраната на взе участие на Australian Open. „Никога не ми се беше случвало нещо сходно на това, което стана в Австралия. Не знаех какво въздействие ще окаже това върху мен. Все още се пробвам да го осмисля. Първите три месеца от сезона постоянно са доста значими, тъй като те значително задават ритъма ти за останалата част от годината. От психологическ позиция обстановката беше доста тежка за мен. Хубаво е, че още веднъж съм на корта и имам явен график за известно време напред. Надявам се, че ще покажа най-хубавото от себе си в тези турнири“.

Сърбинът бе запитан и какво е мнението му за решението на Уимбълдън да изключи тенисистите от Русия и Беларус от присъединяване във всички шампионати във Англия.

„Лошо е, когато нямаш опцията да играеш в един от най-големите шампионати в света. Разбирам недоволството на засегнатите играчи, тъй като тази година аз самият прекосих през нещо сходно. Надявам се, че от ATP ще проучват обстановката и ще видят какво може да се направи. Не съм приказвал с никого от ATP, тъй че нямам визия какво ще последва. Не поддържам решението на Уимбълдън и мисля, че е незаслужено, само че обстановката е такава, каквато е. Властта е в тях. Не знам по какъв начин ще се действа с точките за ранглистата. Според мен ще е най-справедливо точките на играчите, които ще бъдат възпрепятствани, да се запазят, само че каквото и решение да се вземе в сходна обстановка, няма по какъв начин всички да са щастливи“ – съобщи рекордьорът по трофеи от Australian Open.

Джокович ще стартира присъединяване си в Мадрид от втори кръг, където чака Гаел Монфис или участващия с „уайлд кард“ Карлос Химено.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР