Новак Джокович заяви, че очаква много труден мач срещу Даниил

...
Новак Джокович заяви, че очаква много труден мач срещу Даниил
Коментари Харесай

Джокович: Знам какво е нужно, за да победя Медведев


Новак Джокович съобщи, че чака доста сложен мач против Даниил Медведев, само че макар товае изцяло убеден в триумфа си. Сърбинът доближи до полуфиналите на ATP 250 шампионата в Аделаида откакто по-рано през днешния ден отстрани Денис Шаповалов. Джокович показа, че е удовлетворен от представянето си в Австралия досега и разкри кой съгласно него е бил най-важният миг в днешния му дуел със международния №18.

„ Мисля, че резултатът не отразява случилото се на корта, защото мачът беше доста равносилен. Един пробив се оказа задоволителен за мен ев първия сет, само че Денис също имаше няколко благоприятни условия, а също така сетът продължи много дълго. В началото той игра по-добре и диктуваше темпото, само че след това усъвършенствах сервиса и придвижването си по корта. Той направи някои неточности, които се оказаха основни, като двете двойни при 40-15 в осмия гейм. Удължих разиграванията и го сложих напрегнат, а след пробива съотношението на силите се промени доста “ – разяснява на прескоференцията след мача международният №5.

Джокович разяснява и идния полуфинал против Даниил Медведев. Това ще бъде 13- конфликт посред им, като досега салдото е 8-4 в интерес на Джокера, който към момента няма загуба от руснака в Австралия.

„ С Даниил изпитваме взаимно почитание. Напълно наясно съм какъв състезател е той. През последните 4-5 години се утвърди като един от най-дборите, беше №1, завоюва купа от Големия шлем и като цяло се показва на топ равнище. Освен това е доста мощен от психическа позиция и доста постоянно се показва най-добре тъкмо в най-големите мачове. Играта му наподобява приключена и ще става все по-добър. От 12-те ни мача до момента единствено два или три пъти завоювах безапелационно, в останалите случаи беше доста оспорвано. Точно това чакам и на следващия ден. Ще играем вечерта, когато изискванията ще са по-различни спрямо през днешния ден. Кортът ще е по-бавен и най-вероятно мачът ще изобилства от дълги разигравания. Ще би трябвало да бъда квалифициран за това “ – сподели първенецът на Уимбълдън.

„ Знам какво е нужно, с цел да победя Даниил, въпреки че неговите шансове също не са по никакъв начин дребни. В момента и двамата играем добре. Гледах някои от мачовете му тази седмица и ми направи усещане, че ударите му са доста положителни и е много непрекъснат в изявите си. Той е състезател, против който съвсем нямаш благоприятни условия за лесни точки. Сервисът му е страховит, а също така е доста стабилен на ретур. Той несъмнено е един от най-хубавите в света и ще би трябвало да дам най-хубавото от себе си, с цел да го победя “ – добави Джокович.

Сърбинът доближи до полуфиналите след двусетови победи над Констант Лестиен, Куентен Алис и Денис Шаповалов. На въпроса дали е удовлетворен от актуалната си форма, рекордьорът по трофеи от Australian Open отговори „ Да, удовлетворен съм от играта си и от метода, по който се усещам на корта. Както неведнъж съм казвал, постоянно се боря за купата, без значение от ранга на шампионата. Знам, че Australian Open не е по никакъв начин надалеч, само че все пак съм съсредоточен напълно върху представянето си в Аделаида. Сега ме чака борба с Медведев, което е допустимо най-сериозното предизвикателство на този стадий от сезона. Мисля, че ще изиграем страховит мач. И за двама ни това ще бъде най-тежкото тестване от началото на годината. Според мен обаче това е нещо положително, защото ще ми помогне да се приготвя за Australian Open “.

Двамата с Медведев ще се изправят един против различен в последния мач от утрешната стратегия, който ще стартира не преди 12:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР