Новак Джокович заяви, че очаква много оспорван сблъсък с Даниил

...
Новак Джокович заяви, че очаква много оспорван сблъсък с Даниил
Коментари Харесай

Джокович: Малките детайли ще решат мача с Медведев


Новак Джокович съобщи, че чака доста оспорван конфликт с Даниил Медведев, в който разликата сред съперниците няма да е огромна. Двамата ще се изправят един против различен на полуфинала на ATP 500 шампионата в Астана, като дуелът ще стартира не преди 15:00 ч. Освен това сърбинът показа, че е доста удовлетворен от успеха над Карен Хачанов, защото съгласно него той е измежду най-хубавите играчи на хард.

„ Мисля, че се показах на високо равнище. Можех да се оправя и по-добре, само че предходните два мача ми костваха много сила и това ми повлия до известна степен. Дори освен това състояние обаче успявах да управлявам играта, ударите ми бяха положителни и взмах верните решения на корта. Много съм удовлетворен от тази победа, защото Карен постоянно играе мощно на хард кортове и против него постоянно е доста мъчно на тази настилка “ – разяснява международният №7.

Джокович показа и упованията си за идния полуфинален конфликт с Даниил Медведев. Двамата ще се изправят един против различен за пръв път от повече от година, откакто сърбинът надви на финала на Мастърса в Париж.

„ Мачът с Даниил ще бъде голямо предизвикателство. Мисля, че решаващият фактор ще бъде физическата кондиция и това кой от нас ще успее да наложи движение, с което другият няма да успее да се оправи. Даниил кара съперниците си да се движат непрекъснато, изключително когато нападна с бекхенд. Той играе доста добре от главната линия, само че аз също се усещам удобно в тази част от корта. Очаквам равносилен мач, в който дребните елементи ще решат крайния излаз. Ще опитам да накарам Медведев да се усеща некомфортно на корта през цялото време “.

На въпроса кои съгласно него са най-силният и най-слабият му мач против руснака, Джокера отговори „ Като най-силния ми мач против Даниил бих показал финала на Australian Open, а най-слабият изрично е този на US Open “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР