Новак Джокович заяви, че не е против ваксинацията, но е

...
Новак Джокович заяви, че не е против ваксинацията, но е
Коментари Харесай

Джокович: Готов съм да жертвам турнири, вместо да бъда принуден да се имунизирам

Новак Джокович съобщи, че не е срещу имунизацията, само че е подготвен да жертва шампионати и титли, вместо да бъде заставен да се ваксинира против COVID-19.

В изявление за Би Би Си международният №1 в тениса сподели, че не би трябвало да бъде свързван с придвижването срещу имунизациите, само че поддържа правото всеки да направи самостоятелен избор.

Запитан дали може да се откаже от шампионати като Уимбълдън или Откритото състезание на Франция, Джокович отговори, че това е цената, която е подготвен да заплати.

20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем беше депортиран от Австралия предишния месец, откакто държавното управление на два пъти анулира визата му поради имунизационния му статус.

34-годишният сърбин, който не е имунизиран против COVID-19, сподели, че за него е направено изключение по медицински аргументи да играе на Аустрелиън оупън, тъй като е преболедувал от ковид.

Дали ще бъде позволен да играе на Ролан Гарос, следва да се разбере, защото разпоредбите във Франция може да се трансформират преди шампионата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР