Новак Джокович заяви, че е готов да играе по-добре от

...
Новак Джокович заяви, че е готов да играе по-добре от
Коментари Харесай

Джокович мисли да участва на олимпиадата в Париж

Новак Джокович съобщи, че е подготвен да играе по-добре от всеки път дни преди завръщането си на корта, месец откакто бе депортиран от Австралия поради проблеми с имунизационния му статус, оповестява БНР. 

34-годишният тенисист призна, че фиаското може да е оставило отпечатък, само че е подготвен да печели още веднъж трофеи.

„ Не мога да кажа, че нещата ще бъдат както досега, когато се завърна на корта…но има спомагателна причина да играя по-добре от всеки път “, стартира той за сръбската Обществена радио и телевизия RTS. Световният номер 1 приказва за упоритостите си да играе в огромни шампионати, до момента в който в същото време призна, че присъединяване му в тях не зависи напълно от него. „ Ще зависи от страните, където ще се организират шампионатите, ще бъда подготвен и желая да продължа кариерата ми “.

Световният №1 разкри още, че гледа и към олимпиадата в Париж през 2024 година, с упоритостта за купа на сингъл, която към момента не е печелил в кариерата си. „ Искам, приготвям се и имам намерение да вземам участие на олимпийските игри в Париж и да съставлявам Сърбия “, сподели още той. Желанията на Джокера могат още веднъж да се сблъскат с разпоредбите, защото множеството страни задължават спортистите да бъдат имунизирани, само че позицията му по отношение на приемането на имунизацията не се е трансформирало все още. „ Като професионален състезател, ревизирам три пъти всичко, което влиза в тялото ми и това по какъв начин ми се отразява. Ако нещо се трансформира с половин %, го чувствам “. Той обаче още веднъж отхвърли обвиняванията, че е срещу имунизациите. „ Не обичам да бъда асоцииран с избрани начинания или общности. Никога не съм казвал, че числя се на дадена самодейност. Държа мозъка си отворен…Всичко е допустимо в живота, ще забележим по какъв начин ще се развие обстановката, само че за момента взех решение да не се имунизирам “, сподели Новак.

Джокович добави, че е получил известие в символ на поддръжка от Даниил Медведев единствено 45 минути, откакто руснакът загуби финала на Аустрелиън Оупън от Рафаел Надал предишния месец. 34-годишният белградчанин добави, че прави оценка поддръжката, която получил от няколко играчи, до момента в който бил държан в имиграционния хотел в Австралия, отбелязвайки в частност необикновената взаимност от тенисист, с който нормално си разменя обиди.

„ Ник Кириос ме изненада най-много, тъй като имахме недоразумения между тях в предишното. Благодарих на него и останалите играчи, които ме поддържаха – Медведев, Александър Зверев, и доста тенисистки като Ализе Корне “.

Сърбинът взе участие в  АТР 500 шампионата в Дубай, който стартира в понеделник и ще бъде негов първи за 2022 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР