Новак Джокович заяви, че Асоциацията на професионалните тенисисти (PTPA) няма

...
Новак Джокович заяви, че Асоциацията на професионалните тенисисти (PTPA) няма
Коментари Харесай

Джокович: Много играчи не влизат в PTPA от страх от ATP и WTA


Новак Джокович съобщи, че Асоциацията на професионалните тенисисти (PTPA) „ няма да върви на никое място “, както и че в този момент е най-подходящият миг играчите, изключително младите, да се причислят към нея. Преди три години сърбинът, дружно с Вашек Поспишил и Джон Иснър, напусна Съвета на играчите на ATP и основа новата организация.

Това докара до съществени рецензии от страна на Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри, които се изрекоха срещу разделянето в тениса, изключително в изискванията на вилнеещата тогава пандемия от Covid-19. Въпреки обвиняванията, от PTPA не престават да упорстват, че нямат желание да основават обособен Тур и са безапелационни, че задачата им е да се борят за правата на играчите.

„ Моментът за присъединение към PTPA е назрял от много време. От позиция на организацията и структурата, моментът е по-подходящ от всеки път “ – сподели Джокович в Q&A видео, оповестено в обществените канали на PTPA.

„ Имаме страховит екип, както и непрестанно възходящ брой членове, които ни оказват помощ да усъвършенстваме структурата и мениджмънта си. Искаме да покажем на играчите, както и на цялата тенис общественост, че сме съществени и няма да вървим на никое място. Ще еволюираме, ще се развиваме, ще продължим да растем и да се борим за това играчите да имат доста по-сериозна роля във вземанетo на решения, без значение за коя област на тениса става дума. Това важи както за мъжете, по този начин и за дамите “ – добави рекордьорът по трофеи от Големия шлем.

Тази година към изпълнителния комитет на PTPA се причислиха Онс Жабур и Паула Бадоса, от който са част още Хуберт Хуркач и Бетани Матек-Сандс. Според Джокович, набирането на нови членове е мъчно, защото играчите се опасяват, че ще имат проблеми с ATP и WTA.

„ Като състезател разбирам доста добре през какво минават тенисистите. Все отново съм в професионалния тенис от 20 години, като в част от тях бях президент на Съвета на играчите на ATP. Напълно наясно съм по какъв начин се случват нещата и тъкмо по тази причина считам, че е доста належащо да има организация, която да е формирана напълно от играчи и да пази на 100 % техните права. Вече я имаме в лицето на PTPA. През последните 20 години доста генерации играчи опитваха да основат нещо сходно, само че по една или друга причина не съумяха. Сега обаче имаме тази организация и приканвам тенисистите да осъзнаят нейната значимост “.

„ За тях най-голямото терзание е, че в случай че се причислят към PTPA, ще имат юридически проблеми с ATP и WTA. Реалността обаче не е такава и към този момент сме разговаряли на тази тематика с доста играчи както в съблекалнята, по този начин и посредством специфични срещи и имейли. Младите играчи не желаят да рискуват. Те са консервативни в това отношение и желаят да се концентрират единствено върху мачовете си. Не желаят да губят това, което са постигнали. Напълно ги разбирам и не ги обвинявам, само че, присъединявайки се към PTPA, те в действителност ще поддържат себе си и своето бъдеще “ – приключи Джокович.

Сърбинът ще се завърне на корта на Мастърс шампионата в Синсинати. Там той ще играе освен на сингъл,.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР