Новак Джокович записа своята 19-та поредна победа срещу Гаел Монфис.

...
Новак Джокович записа своята 19-та поредна победа срещу Гаел Монфис.
Коментари Харесай

19:0: Джокович изнесе поредна тенис лекция на Монфис и е 1/4-финалист в Синсинати!

Новак Джокович записа своята 19-та поредна победа против Гаел Монфис. Сърбинът в никакъв случай не беше губил до момента в кариерата си от французина и тази нощ ясно сподели за какво това е по този начин, триумфирайки с лекост в дербито на ветераните - 6:3 6:2. Така двукратният първенец се класира за четвъртфиналната фаза в Синсинати, където ще срещне локалния любим Тейлър Фриц, против който също в никакъв случай не е губил до момента.

Двубоят започва равностойно, като дългите замени изобилстваха, а за всеки един от двамата беше доста мъчно да пласира завършваш удар, защото имахме конфликт сред състезатели с необикновен атлетизъм и игра в отбрана. Голямата разлика се криеше в извоюваните точки при вкаран втори сервис, където Монфис печелеше едвам едно на всеки пет разигравания, до момента в който Джокович се справяше в 3 от 4 сходни случаи и справедливо проби за задатък от 5:3, след което скоропостижно затвори сета в своя изгода.

Оттам насетне французинът нямаше никакви останали съпротивителни сили и стартира да прибързва доста в опитите си да приключва топката, а това в никакъв случай не е добра концепция в среща с 23-кратния " мейджър " притежател, който взе идващите пет гейма и въпреки след това да инкасира първи брейк от началото на мача, то напълно скоро можеше да се поздрави с крайната победа.

Masterclass complete
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР