Новак Джокович за пореден път заяви, че няма да се

...
Новак Джокович за пореден път заяви, че няма да се
Коментари Харесай

Джокович: Няма да е краят на света, ако не играя на US Open


Новак Джокович за следващ път съобщи, че няма да се имунизира против Covid-19, даже това да му коства присъединяване на US Open. Според наредбите, които бяха признати от американското държавно управление на 1 април, идващите в страната чужденци към този момент не са длъжни да показват негативен резултат от PCR тест, само че ваксинанционният документ към момента е наложителен.

Вчера Джокович бе в босненския град Високо, където откри новия си тенис център . Сърбинът даде малко изявление пред локалните медии, в което разяснява възможностите си да взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати, както и на Australian Open през януари.

„Това, което се случи в Австралия, беше доста неприятно, тъй че няма да отпътува за Съединени американски щати, в случай че не получа категорично разрешение. Много хора към момента считат, че съм се опитал да заобиколя разпоредбите и да вляза в Австралия без нужните документи, само че това просто не е вярно“ – съобщи първенецът на Уимбълдън.

Световният №7 съобщи, че макар случилото се през януари не таи никакви неприятни усеща към Австралия и би се радвал да получи опцията още веднъж да играе там.

„Провелото се правосъдно дело потвърди правотата на моите изказвания. Никога не бих опитал да пътувам някъде, където ми е неразрешено. Обичам Австралия. Постигнал съм най-вече триумфи на Големия шлем точно там. Надявам се да бъда в Мелбърн през януари, защото желая да играя на Australian Open. Същото важи и за US Open. Бих желал да играя освен в Съединени американски щати, само че и на всеки различен вероятен трурнир“ – безапелационен бе Джокера.

Джокович подаде поръчка за започващия на 7 август Мастърс шампионат в Монреал, въпреки че съгласно актуалните здравни разпореждания в Канада той няма да може да влезе в страната. Подобна бе обстановката преди шампионата в Индиън Уелс, когато сърбинът до последно се надяваше да получи правото да играе в Калифорния, само че това в последна сметка не се случи.

„Аз съм тенисист. Не се замесвам в политически въпроси, тъй като това не ме визира. Вече заявих неведнъж мнението си по отношение на имунизациите и то не се е трансформирало. Според мен всеки би трябвало да има опция да реши какво е най-хубаво за него. Очаквам хората да уважат моето решение по този начин, както аз почитам техните. Ако получа разрешение от управляващите, ще играя на US Open. Ако ли не – няма да е краят на света“ – разяснява носителят на 21 трофеи то Големия шлем.

На конференцията след финала на Уимбълдън Джокович показа, че към момента не може да каже кой ще е идващият шампионат, на който ще взе участие. Той не изключи опцията да се включи в оборните съревнования, които ще се проведат през септември – груповата фаза от финалите за купа „Дейвис“ (14-18 септември) и Laver Cup (23-25 септември).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР