Новак Джокович за пореден път показа, че Финалите на ATP

...
Новак Джокович за пореден път показа, че Финалите на ATP
Коментари Харесай

Джокович с повече победи на Финалите от всички настоящи участници, взети заедно


Новак Джокович за следващ път сподели, че Финалите на ATP са един от обичаните му шампионати. Сърбинът се стреми към шести трофей от конкуренцията, с който да изравни върха на Роджър Федерер. Снощи Джокович победи Стефанос Циципас, поставяйки завършек на очакванията му да приключи годината като №1, само че триумфът на сърбина бе доста значим и по още една причина.

Победата на Джокович над Циципас бе негова 42-ра в шампионата, като по този метод все още той има повече извоювани мачове на Финалите от останалите седем участника, взети дружно. Рафаел Надал има 20 победи в конкуренцията, а зад него в самобитната ранглиста за Даниил Медведев (9), Стефанос Циципас (5), Каспър Рууд и Андрей Рубльов (по 3) и Тейлър Фриц (1). Това прави общо 41 извоювани мача в конкуренцията.

Джокович ще има опция да усили броя против Андрей Рубльов и Даниил Медведев, които ще са идващите му съперници в груповата фаза. Сърбинът има съществени учредения за оптимизъм, защото е с добър баланс против двамата: 1-1 с Рубльов и 7-4 против Медведев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР