Новак Джокович винаги е бил открит пред медиите и никога

...
Новак Джокович винаги е бил открит пред медиите и никога
Коментари Харесай

Бивш АТР шампион: Не вярвам на Федерер и Надал нито за миг, само Джокович е искрен

Новак Джокович постоянно е бил открит пред медиите и в никакъв случай не е криел устрема си към това да слага върхове и да написа история в тениса. Според Джон Лойд, който е някогашен АТР първенец и троент първенец от Шлема на смесени двойки, Ноле единствен се осмелява да съобщи, че неговата цел са точно върховете, за разлика от двамата му огромни съперници Рафаел Надал и Роджър Федерер, които не са си признавали сходно нещо.

" Едно от нещата, които най-силно одобрявам в Новак, е, че той не се опасява да каже, че преследва историята и че това има голямо значение за него. Колкото и да обичам Рафа и Роджър, то те постоянно повтаряха, че не се интересуват от върхове и по този начин нататък. Не имам вяра на думите им нито за секунда. И не скърбя, че го споделям. Само Новак споделя истината. Всички играчи се стремят към върхове, те по тази причина живеят.

Постигнатото от Новак е впечатляващо и от психическа позиция. Въпреки всичко, през което мина през последните няколко години, той съумя да счупи най-важния връх в тениса. Гладът за победи, който изпитва сега, е неукротим и по всичко проличава, че той желае още и още. 

Аз персонално считам, че той е обичан от много хора. Не мисля, че той е най-популярния първенец, в случай че би трябвало да го съпоставим с Рафа и Роджър. Но дано бъдем почтени - не е елементарно да бъдеш толкоз харесван като тях двамата и мисля, че от вътрешната страна Новак е наясно с това. Мисля, че външни фактори му градят лоша известност.

Смятам обаче, че известно време откакто Джокович приключи кариерата си и хората се извърнат обратно, те ще осъзнаят какъв брой популярен е той в действителност и какъв брой голяма диря е оставил в спорта по време на своето удивително пътешестване ", приключи Лойд, който понастоящем е състезателен коментатор.

Източник: Tennis365

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР