Новак Джокович вече е притежател на солидна част от най-важните

...
Новак Джокович вече е притежател на солидна част от най-важните
Коментари Харесай

Само въпрос на време: Джокович е напът да покори един от най-важните рекорди в тениса

Новак Джокович към този момент е собственик на солидна част от най-важните върхове в тениса, като един от най-забележителните в неговата биография е този, отнасящ се до броя седмици, прекарани на върха в международната класация. През март 2021-ва година сърбинът задмина Роджър Федерер и неговите 310 седмици, трансформирайки се в тенисиста при мъжете с най-вече седмици като номер едно, а през февруари на балканеца му следва да стане играчът, който е прекарал най-вече време на върха както при мъжете, по този начин и при дамите.

С триумфа си на тазгодишното Открито състезание на Австралия Ноле завоюва своя 10-и трофей в Мелбърн и общо 22-ри от Големия шлем, като също така се завърна и на лидерската позиция в международната ранглиста. До този миг в кариерата си Джокович е прекарал общо 375 седмици като номер едно и се намира единствено на две от върха на Щефи Граф, която има 377. 

Напълно несъмнено е, че сърбинът няма да бъде изместен от лидерската позиция най-малко до 26 февруари, което му подсигурява равнене на достижението на именитата немска състезателка. В случай че успее да опази водачеството си за още една седмица, то той ще се трансформира в играча с максимален брой седмици на върха, откогато съществува ранкинг системата.

Припомняме, че идната конкуренция в календара на сърбина е АТР 500 шампионатът в Дубай (27 февруари - 5 март), като в същата седмица Карлос Алкарас, който има късмет да отнеме първото място от белградчанина, ще вземе присъединяване в надпреварата от същата категория в Акапулко.

Играчите с най-вече седмици като номер едно все още:

1. Щефи Граф (377) 

2. Новак Джокович (375) 

3. Мартина Навратилова (332)

4. Серина Уилямс (319)

5. Роджър Федерер (310)

6. Пийт Сампрас (286)

7. Иван Лендъл (270)

8. Джими Конърс (268)

9. Крис Евърт (260)

10. Мартина Хингис (209)

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР