Новак Джокович вдигна своята 89-а ATP титла след триумф над

...
Новак Джокович вдигна своята 89-а ATP титла след триумф над
Коментари Харесай

Джокович: Все още искам да печеля всичко и навсякъде


Новак Джокович подвигна своята 89-а ATP купа след успех над Марин Чилич на финала в Тел Авив. По този метод сърбинът стана първият състезател от началото на сезона, спечелил трофей на три разнообразни настилки. Джокович за следващ път съобщи, че макар всичките си триумфи и напредналата си спортна възраст пристрастеността му към играта е все по този начин мощна и продължава да е пределно стимулиран да побеждава.

„ Изминалата седмица беше мнгоо положителна за мен. Хората в Израел се отнесоха с мен по прелестен метод и съм им доста признателен за това. За мен това е повече от шампионат. Мисля, че съумях да изградя специфична връзка с хората в Тел Авив и за мен това е още една значима победа “ – сподели Джокович на конференцията след дуела.

На въпроса дали му е било елементарно да откри мотивацията да даде всичко от себе си в ATP 250 шампионат, Джокера отговори, че рангът на конкуренцията не е от голяма важност за него, защото се стреми да завоюва всеки вероятен трофей.

„ Вярно е, че всеки шампионат има своя категория, която дефинира смисъла и престижа му, само че за мен това не е от голяма важност. Независимо къде и в какъв шампионат играя, задачата ми постоянно е една и съща: да печеля купата. С екипа ми непрекъснато се стремим към нови триумфи и желаеме да печелил всичко допустимо. Тази седмица се показах доста мощно и също така бях стимулиран да играя добре в Израел, защото, както споделих, отношението на хората към мен беше прелестно. Надявам се, че позитивните страсти, които изпитах, ще ми оказват помощ да продължа да играя добре до края на сезона “.

Джокович бе запитан и каква е тайната за мощното му показване в продължение на толкоз доста години.

„ През годините открих, че би трябвало непрекъснато да напредвам физически и душевен, защото всеки сезон е друг и предлага нови предизвиактелства. Психическото натоварване върху тенисистите е голямо, тъй че би трябвало да се стараеш постоянно да си спокоен и съсредоточен. Формирам играта си по отношение на теиз фактори. Това ми оказва помощ да реализирам добър баланс и да съм съсредоточен върху играта си. Няма единствено една загадка за триумф. Винаги съм вярвал, че би трябвало да си оптимално добре квалифициран преди мач, защото протичащото се на корта би могло да окаже въздействие върху живота тит отвън него “.

Шампионът на Уимбълдън разкри и кои са били най-хубавите моменти от престоя му в Израел.

„ Изжиявах доста хубави мигове, като най-хубавият несъмнено бе спечелването на купата. Турнирът беше доста прелестен. Онзи ден играх с локални деца, което беше ужасно. Опитвам се да го върша на всеки шампионат, защото страстта е в действителност прелестна. Ще запомня и сълзите на Джонатан Ерлих. Видях го да плаче след последната му подготовка, тъй като му беше ясно, че травмата най-вероятно няма да му разреши да играе и да се сбогува уместно с публиката. Това ме нарани надълбоко. Беше му доста мъчно, защото искаше да играе пред почитателите в Тел Авив и постави доста старания това да се случи, само че нещата просто не се получиха. Двамата сме доста близки и прекарахме много време дружно през последните дни, за което съм признателен “.

Тази седмциа Джокович ще играе на ATP 500 шампионата в Астана. Сърбинът е подложен под №4 и ще стартира присъединяване си с мач против Кристиан Гарин.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР