Новак Джокович в крайна сметка няма да участва в отбора

...
Новак Джокович в крайна сметка няма да участва в отбора
Коментари Харесай

„Лични причини“: Джокович няма да играе в групите на Купа Дейвис


Новак Джокович в последна сметка няма да взе участие в тима на Сърбия по време на груповата фаза на Купа Дейвис. Групата, в която са сърбите, ще играе мачовете си във Валенсия като в началото 21-кратният първенец от Големия шлем бе деклариран в състава.

Пред сръбските медии капитанът на тима Виктор Троицки разгласи изненадващата вест. „ Той няма да играе поради персонални аргументи. Бил е част от националния тим безчет пъти, само че този път не може. Ако стигнем до Малага, той ще се причисли към нас “, разяснява някогашният топ 20 тенисист.

Груповата фаза ще се организира сред 13 и 18 септември, а в Малага в края на сезона (22-27 ноември) е елиминационната фаза от Финалите на Купа Дейвис.

За да доближи до тях Сърбия ще би трябвало да приключи на едно от първите две места в група с домакините от Испания, Канада и Корея.

В тима, воден от Троицки, ще бъдат останалите топ тенисисти на страната – Филип Краинович, Миомир Кецманович, Ласло Джере и Душан Лайович. Испанките са любимци с съществуването на Карлос Алкарас и Пабло Кареньо Буста, до момента в който Канада съвсем несъмнено ще бъде без водачите си Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим.

Неучастието на Джоко вич значи, че идващият шампионат в календара му ще бъде АТР 250 конкуренцията в Тел Авив , която започва на 26 септември. След това той ще бъде част от тима на Европа по време на Лейвър Къп, където ще бъде съотборник с огромните си противници през годините Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР