Новак Джокович трябваше да пропусне трите най-големи надпревари от първото

...
Новак Джокович трябваше да пропусне трите най-големи надпревари от първото
Коментари Харесай

Два турнира от Шлема и още три Мастърса: Къде предстои да видим Джокович в игра?

Новак Джокович трябваше да пропусне трите най-големи съревнования от първото тримесечие на годината - Аустрелиън Оупън и Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, заради условието на съответните страни за съществуване на ваксина срещу COVID-19 за влизане в страната. Дотук през сезона сърбинът е имал опцията да се включи само в шампионата от категория АТР 500 в Дубай, където обаче отстъпи изненадващо на Иржи Весели в дуел от четвъртфиналите.

Съвсем скоро обаче обстановката за международния №1 ще се усъвършенства, защото по всяка възможност той ще бъде позволен до присъединяване в множеството идни съревнования на клей заради разхлабването на противоепидемичните ограничения в редица европейски страни. 20-кратният притежател на трофеи от Шлема ще се завърне на Мастърса в Монте Карло, започващ на 10 април, след което ще се насочи към родния Белград, с цел да вземе присъединяване на Serbia Open, проведен в неговата тенис академия от 18 до 24 април.

В изявление през вчерашния ден братът на Новак - Джордже Джокович, разкри още, че следва да забележим белградчанина в игра и на другите две огромни надпревари от сериите " Мастърс 1000 " - тези в Мадрид и Рим, които ще послужат на Ноле като подготовка за Откритото състезание на Франция (22 май - 5 юни), където също ще може да пази трофея си от предходната година. Страхотните вести за почитателите на Джокович не свършват дотук, защото по-малкият му брат удостовери неговото присъединяване и на идния Уимбълдън, чието тазгодишно издание ще се състои сред 27 юни и 10 юли.

" Новак е тук, тренира в Белград и се приготвя за шампионата Монте Карло ", стартира Джордже пред сръбската медия Republika. " Той мина през ужасяващ интервал, само че устоя всички тествания и сподели и потвърди за какво е това, което е. Той игра в Дубай, само че за жалост, загуби на четвъртфиналите. Липсва му игрова процедура, възприятието от това да бъде на корта в спортна конюнктура. Надявам се да продължи със страхотното си показване, като Белград и Монте Карло са шампионати, на които ще се готви за Ролан Гарос и Уимбълдън. До последния миг той не знаеше дали ще може да взе участие в Париж, Рим, Лондон и Мадрид, само че за благополучие, актуалните разпореждания го разрешават ", изясни още турнирният шеф на Serbia Open.

Djordje Djokovic about Novak`s schedule, and about extending an invitation to Kyrgios to play in Belgrade.
via
— C Kristjánsdóttir ●
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР