Новак Джокович спечели титлата на турнира в Аделаида с награден

...
Новак Джокович спечели титлата на турнира в Аделаида с награден
Коментари Харесай

Джокович спаси мачбол и взе титлата в Аделаида

Новак Джокович завоюва купата на шампионата в Аделаида с награден фонд 642 735 $. Във финала сърбинът избави мачбол и обърна Себастиан Корда. Ноле победи след 6-7(8), 7-6(3), 6-4 и три часа здрава борба.

Въпреки че получи контузия при триумфа над Даниил Медведев, Джокович се движеше свободно на корта,. Корда обаче игра извънредно мощно. Американецът направи пробив за 5-4 в първия сет и поведе с 40:0, само че Джокович го проби. В тайбрека обаче Корда водеше непрекъснато и при  8:8 затвори сета с две следващи точки..

Раздразненият Джокович изгони двама членове от щаба си от местата им край корта преди втория сет. Очевидно изгубил централизация, той разреши на Корда да господства. Съперникът му даже стигна до мачбол в 12-ия гейм, само че не съумя да завоюва. Сърбинът изравни за 6-6 и взе тайбрека със 7:3.

Във финалния сет сърбинът направи пробив и затяори решително мача.

Следващият шампионат за Джокович е започващият след седмица Australian Open. Там той ще опита да изравни достижението на Рафаел Надал от 22 трофея от Големия шлем. Тази купа беше 92-а за него от ATP, с което той изравни Надал. Пред тях са единствено Джими Конърс, Роджър Федерер и Иван Лендл.

При дамите купата завоюва. Трофеят е 11-и за нея от WTA шампионатите, само че първи от май 2021 година Сабаленка победи във финала 18-годишната квалификантка Линда Носкова след 6-3, 7-6(4). Така тя приключи без изгубен сет в шампионата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР