Новак Джокович спечели с 6:4, 6:3 срещу норвежеца Каспер Рууд

...
Новак Джокович спечели с 6:4, 6:3 срещу норвежеца Каспер Рууд
Коментари Харесай

Джокович с победа №1000 в кариерата си

Новак Джокович завоюва с 6:4, 6:3 против норвежеца Каспер Рууд на полуфиналите на конкуренцията от сериите " Мастърс " в Рим, с което записа победа номер 1000 в професионалната си кариера. Той ще играе за шеста купа на шампионата в Италия против гръцкия тенисист Стефанос Циципас.

С успеха си над Рууд, Джокович стана едвам петият тенисист в историята с 1000 или повече победи в професионалния тенис. Лидер по този индикатор е Джими Конърс с 1274, следван от Роджър Федерер с 1251, Иван Лендъл с 1068 и Рафаел Надал с 1051. След края на мача сърбинът получи торта с цифрата 1000, изписано върху глазурата.
 Циципас победи Зверев и се класира на край в Рим
Циципас победи Зверев и се класира на край в Рим

Гръкът победи с 2-1 сета

" Бях единствено фен, когато Роджър и Рафа завоюваха хилядните си победи. Чаках с неспокойствие и аз да стигна до това достижение ", сподели Джокович в изявление край корта.

За сърбина това е едвам пети шампионат през годината, защото той не е имунизиран и не можеше да играе по време на затегнатите ограничения против КОВИД-19 в международен мащаб. Миналата седмица той взе участие и на шампионата от сериите " Мастърс " в Мадрид, където отстъпи против Карлос Алкарас на полуфиналите.

Рууд, първият норвежец в историята в топ 10 на АТП, обаче не бе спънка за Джокович. Сърбинът поведе с 5:1 в първия сет и го завоюва с лекост, макар че загуби един път на личен сервис. Във втория сет двамата тенисисти си размениха по три гейма, а Джокович завоюва идващите три с два пробива за крайното 6:3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР