Новак Джокович спечели рекордна 23-та титла от Големия шлем, след

...
Новак Джокович спечели рекордна 23-та титла от Големия шлем, след
Коментари Харесай

Джокович спечели „Ролан Гарос“ за трети път

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Новак Джокович завоюва рекордна 23-та купа от Големия шлем, откакто победи норвежеца Каспер Рууд със 7-6(1), 6-3, 7-5 във финала на „ Ролан Гарос “, оповестява БГНЕС. С триумфа си в Париж Джокович ще се завърне на върха в международната класация.

 

Двубоят на корт " Филип Шатрие " стартира стремително за Рууд, който проби на старта и дръпна с 3-0, само че Джокович последователно влезе в мача и изравни при 4-4. В края на сета сърбинът подвигна оборотите и се наложи в тайбрека със 7-1, с цел да поведе резултата. Джокера продължи да господства при започване на втората част и поведе с 3-0 след серия от 17 извоювани точки от 18 вероятни в края на първата и старта на втората част. Рууд стабилизира играта си, само че не съумя да навакса изоставането и загуби сета с 3-6. Третата част бе доста оспорвана, само че в нейния край Джокович още веднъж влезе в страхотна серия от 11 следващи точки, с цел да пробие и да затвори мача след 3 часа и 13 минути игра.

 

По този метод Джокович завоюва купата от Ролан Гарос за трети път и изпревари огромния си противник Рафаел Надал за най-вече титли от Големия шлем - 23. Роджър Федерер има 20. Сърбинът е и първият тенисист, който печели всеки шампионат от Големия шлем най-малко по три пъти. От понеделник Джокера, който е в серия от 21 следващи победи в Шлема, ще измести Карлос Алкарас от първото място в международната класация. Джокович е спечелил шест от последните седем шампионата от Големия шлем, в които е взел участие.

 

Надмощието на Джокович против Рууд бе най-много във вкарания първи сервис - 73 %, като сърбинът завоюва 80 % от тези точки. Като цяло първенецът взе 40 % от точките на сервис на противника си, до момента в който норвежецът завоюва единствено 25 % от разиграванията в подаването на съперника си. Джокович приключи срещата с 52 печеливши удара против 32 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Рууд бе 31/31.

 

От своя страна 24-годишният Каспер Рууд загуби финала на Ролан Гарос за втора поредна година, като той към този момент има три изгубени финала в последните пет шампионата от Големия шлем.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР