Новак Джокович на полуфиналите на US Open с победа над американската звезда Тейлър Фриц

...
Новак Джокович си осигури място на полуфиналите на US Open
Коментари Харесай

Новак Джокович си осигури място на полуфиналите на US Open с категорична победа над американеца Тейлър Фриц във вторник.

Световният номер 2 изглеждаше уверен, бърз из корта и удряше уинъри от всякакви ъгли при победата си с 6-1 6-4 6-4.

Фриц показа проблясъци защо е сочен за част от следващото поколение звездни играчи на тениса, но не успя да издържи пред лицето на постоянния натиск на Джокович.

Победата гарантира, че надеждите на Джокович за спечелване на 24-та титла от Големия шлем остават живи, тъй като той се стреми да изравни рекорда на Маргарет Корт и да разшири собствения си рекорд при мъжете.

Джокович ще се изправи срещу друг американец във финалната четворка, като ще се изправи срещу победителя от Франсис Тиафо и Бен Шелтън.

 Джокович беше в доминираща форма през целия четвъртфинал на US Open. class= Джокович беше в доминираща форма през целия четвъртфинал на US Open. Робърт Дойч/USA Today

Сърбинът е в Съединените щати за първи път от 2021 г. поради статута си на неваксиниран, но навакса пропуснатото, като незабавно се завърна към победите на Синсинати Оупън преди US Open, побеждавайки Карлос Алкараз в запомнящ се финал.

Джокович продължи да изглежда зловещ по време на турнира в Ню Йорк и четвъртфиналът беше още една сцена, на която той показа забележителен тенис.

Фриц превъзхожда

Джокович поведе с един сет срещу световния номер 9 Фриц само за 43 минути, правейки някои магически ретури и отлични игри при сервис.

25-годишният Фриц показа смелост, за да си проправи път обратно в мача и се изправи срещу великия тенисист във втория сет. Въпреки усилията на Фриц обаче, пробив в началото на сета позволи на Джокович да овладее равенството.

Фриц, който се наслаждава на най-доброто си представяне на домашния турнир от Големия шлем, продължи да се развива в играта и подложи на Джокович суров тест в третия сет.

Американецът спечели множество точки за пробив срещу 36-годишния играч, но Джокович продължи да произвежда в най-важните моменти, за да остане напред.

Мнозина на стадион „Артър Аш“ продължиха да аплодират Фриц по време на равенството, но Джокович успя да използва тълпата на партизан в своя полза, надавайки рев, когато най-накрая спечели мачбол.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР