Новак Джокович ще започне 2023 г. с участие в ATP

...
Новак Джокович ще започне 2023 г. с участие в ATP
Коментари Харесай

Новак Джокович ще започне сезон 2023 в Аделаида


Новак Джокович ще стартира 2023 година с присъединяване в ATP 250 шампионата в Аделаида. Това стана ясно от графика, оповестен на формалния уебсайт на международния №5. Adelaide International 1 ще се организира от 2 до 8 януари.

Така конкуренцията в Аделаида се обрисува като много завладяваща. Освен Джокович, присъединяване в шампионата потвърдиха още Даниил Медведев, Яник Синер и Анди Мъри. Съдейки по оповестения график, след Adelaide International Джокера ще почива в продължение на седмица преди началото на Australian Open (16-29 януари).

Участието ще бъде дебютно за сърбина в Аделаида, който се завръща в Австралия за пръв път след триумфалния за него Australian Open 2021 година Тази година Джокович не бе позволен на територията на страната поради това, че не е имунизиран против Covid-19, като след това бе депортиран и визата му бе отнета. След идването на власт на новото държавно управление в Австралия обаче решението на предходните ръководещи бе анулирано и юристите на Джокович завоюваха обжалването пред Върховния съд.

След чудесния свършек на сезона сърбинът има всички учредения да чака с оптимизъм обичания си „ мейджър “ шампионат. Той завоюва 18 от последните си 19 мача през 2022, като победи с купите в Тел Авив, Астана и на Финалите на ATP и игра край на Мастърса в Париж.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР