Новак Джокович се завърна с победа на американска земя след

...
Новак Джокович се завърна с победа на американска земя след
Коментари Харесай

Джокович се завърна с победа в САЩ, Дел Потро пропуска US Open

Новак Джокович се завърна с победа на американска земя след две години неявяване, като се класира за третия кръг на тенис шампионата в Синсинати от сериите Мастърс 1000 след победа над испанеца Алехандро Давидович Фокина след отричане на противника му.

Световният номер 2 завоюва първия сет с 6:4, а испанецът не съумя да продължи мача поради травма в долната част на гърба.

" Той ми сподели, че това е почнало преди един ден. Надявам се да е подготвен за Откритото състезание на Съединени американски щати ", сподели сърбинът след мача.

" Това не е методът, по който искаш да печелиш. Публиката чака мач, борба ", сподели още Джокович.

В четвъртък 36-годишният Новак ще се изправи против Гаел Монфис, който на 1 септември ще навърши 37. Французинът направи отличен мач, надигравайки австралиеца Алекс де Минор, финалист от Торонто, със 7:5, 6:4.

Денят беше разочароващ и за датчанина Холгер Руне, който трябваше да се откаже поради травма против американеца Макензи Макдонолд, откакто губеше в резултата с 4:6, 0:2.

Швейцарският деец Стан Вавринка също продължава напред в шампионата, откакто се наложи над различен американец - Франсис Тиафо, с 6:3, 6:4.

В същото време Хуан Мартин дел Потро реши, че тялото му не е готово за присъединяване на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Шампионът от 2009 година в Ню Йорк написа в сряда в обществените медии, че не е задоволително здрав, с цел да се завърне на корта.

Аржентинецът съобщи през април, че желае изиграе сетен мач на " Флашинг Медоус " тази година, в случай че дясното му коляно му разреши.

Контузии на китката му попречиха дълго време да играе, откакто победи Роджър Федерер на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2009. Той се възвърне, с цел да играе още веднъж край на US Open през 2018, който загуби от Новак Джокович. Травма на коляното обаче му попречи да играе от юни 2019 до един мач в Аржентина през февруари 2022.

Травма на коляното обаче му попречи да играе от юни 2019 до февруари 2022 година, когато изитра един мач в Аржентина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР