Новак Джокович се завърна победоносно на US Open, след като

...
Новак Джокович се завърна победоносно на US Open, след като
Коментари Харесай

Завръщане със стил: Джокович помете първото си препятствие на US Open!

Новак Джокович се завърна победоносно на US Open, откакто пропусна миналогодишното издание на шампионата заради липса на ваксина срещу ковид. Сърбинът, който напълно неотдавна подвигна 39-ата си Мастърс 1000 купа в кариерата, откакто в героичен край на конкуренцията в Синсинати пречупи Карлос Алкарас, не срещна никакви усложнения в откриващия си мач в Ню Йорк и разгроми международния номер 84 Александре Мюлер - 6:0 6:2 6:3.

За задачата Ноле, чийто финален мач в шампионата се явяваше злощастната му загуба във финала през 2021-ва година от Даниил Медведев, се нуждаеше от едвам час и 35 минути на корта, като сложи основите на сполучливото си начало по пътя към рекорден 24-ти трофей от Големия шлем и се класира за втория кръг във Flushing Meadows, където ще срещне непретенциозния Бернабе Сапата Мирайес.

Още от първите точки в дуела ясно личеше настройката на международния номер две да държи топката надълбоко в съперниковата половина, с което предизвикваше значително грешки от ракетата на французина, който в старанието си да поддържа равнището на любимеца постоянно прибързваше с решенията си и инкасира пробив още на старта. Сдобил се с стремежи задатък, Джокович загатна и за страхотния си сервис в последните седмици, който му носеше комфорта да е убеден в спечелването на личните си геймове, с цел да пресира ловко съперника си на ретур.

Самият Мюлер пък по всякакъв начин показваше афинитета си към това да се надиграва с 3-кратния притежател на трофея в Ню Йорк, само че покриването на огромен периметър от корта само го задържаше за по-дълго в разиграванията, преди сърбинът да пласира уинър, като този сюжет се разигра неведнъж в хода на сета, приключил с " геврек " в интерес на втория подложен след едвам 23 минути.

Наказателната акция на Джокера обаче надалеч не завърши дотук, откакто той все по този начин безгрешно стоеше в размените от главната линия и наложил напълно своята доминация в срещата, се снабди с преимущество от пробив. В този миг французинът най-сетне съумя да вкара поредно няколко страхотни сервиса и постави завършек на серията от осем следващи гейма на Джокович, при което се разписа за първи път в резултата и отпразнува стореното, като подвигна ръце във въздуха и заслужи овациите на публиката.

Шампионът в Синсинати обаче надалеч не се трогна от този момент и остана правилен на доминантния си жанр, с цел да дублира задатъка си в резултата и въпреки ненадейно да позволи спад в сервиса си, довел до рибрейк за Мюлер, то международният номер две подвигна оборотите с бързи комбинации от своя форхенд и още веднъж взе своето, преди да се приближи на единствено сет разстояние от крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР