Новак Джокович се завърна на корта след близо 2-месечно отсъствие,

...
Новак Джокович се завърна на корта след близо 2-месечно отсъствие,
Коментари Харесай

Джокович: Бях опрян до въжетата през цялото време; разпаднах се физически в края

Новак Джокович се завърна на корта след близо 2-месечно неявяване, като дългата пауза взе връх над сърбина и той остана надалеч от оптималното си равнище. Това оказа помощ на Алехандро Давидович Фокина да реализира ефектен триумф над него във втория кръг на Мастърса в Монте Карло, а Джокович очевидно страдаше на корта в края на конфликта. Самият международен номер едно не отхвърли личните си проблеми, само че призна превъзходството на съперника в последвалата си конференция, споделяйки следното:

" Бих желал да поздравя Алехандро, който беше по-добрият състезател. Той съумя да откри по-добър темп от мен през първите два сета, до момента в който аз бях притиснат до въжетата през целия мач. Не мога да приказвам изключително за своите шансове, тъй като непрестанно изоставах в резултата. Имаше доста геймове, в които имах точка за тяхното продобиване, само че изгубих огромна част от тях. Той умерено можеше да завоюва дуела в два сета, единствено че аз съумях да се преборя и да вкарам срещата в трета част, но след това се разпаднах физически и не можех да вървя повече. Вярвах от самото начало в обрата, въпреки че доста неща бяха против мен, имайки поради по какъв начин се усещах на корта. Бях надалеч от най-хубавия си тенис, както и от оптималното си физическо положение. Истината е, че би трябвало да работиш два пъти по-здраво от нормално на корта, когато си изправен пред такива условия.

Фокина пък е клей експерт и към този момент беше изиграл един мач на централния корт. Очаквах тежка борба и се получи тъкмо такава. За страдание, се оказах от губещата страна, тъй че моята седмица завършва тук. Казах ви, че нуждая се от известно време, с цел да покажа най-хубавата си игра на клей. Винаги казусът е бил подобен и не съм показвал изключително добра игра в откриващите седмици на клей сезона. Трябва обаче да приема провалянето и да продължа със хубавичко работа. Не ми хареса метода, по който се усещах в третия сет, защото въобще не можех да се задържа в разиграванията. Ако не чувстваш краката си и нямаш сили да разиграваш, то е изцяло невероятно да постигнеш нещо на тази настилка. Ще приказвам с екипа си и се надявам да схвана аргументите за това си положение. Надявам се нещата да се подобрят в Белград през идната седмица " - приключи международният номер едно.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР