Новак Джокович се прицели да задмине рекорда на Роджър Федерер

...
Новак Джокович се прицели да задмине рекорда на Роджър Федерер
Коментари Харесай

Вдъхновеният Джокович гледа към рекорда на Федерер по брой титли от Шлема

Новак Джокович се прицели да задмине върха на Роджър Федерер по брой трофеи от Големия шлем. Сърбинът си сложи краен период до края на 2021 година, в който да усъвършенства върховото достижение на швейцареца. Федерер е отпред в класацията с 20 трофеи, като има три повече от Джокович, а Рафаел Надал е с 19.

" За да имам късмет да стана №1 в историята, ще се опитам да направя всичко допустимо този и най-много идващия сезон. Това е, което мога да отделя от позиция на време и сила за постигането на тази цел ", сподели Джокович след триумфа си на Australian Open.

Сърбинът сграбчи рекордна осма купа в шампионата след трагичен поврат в пет сета против Доминик Тийм. Подобно на Федерер, и Джокович чака в бъдеще да играе в по-малко шампионати, с цел да прекарва повече време със фамилията си.

" Те (децата) влизат във възраст, в която желая да извозвам време с тях и да съм най-хубавият татко, а не да бъда на път от самото начало. Приближавам се все още, в който би трябвало да се приспособявам към това и евентуално би трябвало да играя по-малко ", добави Джокович.

Сърбинът си върна първото място в ранглистата, откакто измести Надал от върха. Българският тенисист Григор Димитров, който напусна Australian Open още във втория кръг, изпадна от първите 20 и към този момент е 23-и.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР