Новак Джокович се превърна в първия 1/4-финалист на силния тенис

...
Новак Джокович се превърна в първия 1/4-финалист на силния тенис
Коментари Харесай

Джокович мина през Нори за 17-и пореден четвъртфинал в Рим

Новак Джокович се трансформира в първия 1/4-финалист на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Рим, откакто надделя Камерън Нори с 6-3, 6-4 за близо час и половина игра.


Световният номер 1 стартира решително срещата и проби първия сервис гейм на съперника в мача, като не изпусна контрола върху събитията на корта. Действащият първенец в италианската столица осъществя четвъртия си сетбол на лично подаване и поведе в резултата. Във втората част още веднъж Джокера бе този, който първи направи пробив, само че този път Нори се върна в играта с мигновен рибрейк. Това обаче се оказа и всичко от английския тенисист, който се пропука още един път в деветия гейм, а по-късно сръбският му конкурент постави точка на разногласието на личен сервис.

Ноле загуби единствено пет точки на първо подаване за целия дуел, като отрази една от двете благоприятни условия за пробив пред противника. При уинърите и непредизвиканите неточности той бе безпределно безапелационен – 21 печеливши удара против едвам четири непредизвикани за двата сета.

За лидера в схемата това е 17-о поредно класиране в последните осем на шампионата във Вечния град. Той е губил едвам три пъти в четвъртфиналната фаза, като за последно това се случи през 2013, когато отстъпи на Томаш Бердих в три елементи. Джокович, който е шесткратен притежател на трофея, чака спечелилия от мача сред Алексей Попирин и седмия подложен Холгер Руне. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР