Новак Джокович се опита да вземе участие в Australian Open

...
Новак Джокович се опита да вземе участие в Australian Open
Коментари Харесай

Директорът на Мастърса в Монако: Джокович няма да играе тук, ако е неваксиниран

Новак Джокович се опита да вземе присъединяване в Australian Open 2022 без да си слага наложителната от уредниците ваксина, но бе депортиран отвън страната и не съумя да отбрани трофея си от предхождащото издание на австралийския шампионат от Големия шлем. Очаква се в идващите седмици международният номер едно да си сложи препарата, в случай че към момента не го е направил, тъй като в противоположен случай изявите му на огромната сцена в Тура ще бъдат мощно лимитирани. Все по-голяма част от събитията в графика на АТР позволяват само ваксинирани играчи до присъединяване, а такава е обстановката и с едно от обичаните надпревари на Григор Димитров - Мастърса в Монте Карло.

Събитието, годишно състоящо се в Монако, публично заяви, че задължава участниците да бъдат имунизирани срещу COVID-19, което може да се окаже проблем за Новак Джокович. Директорът на конкуренцията показа в скорошно изявление, че с наслада уредниците ще приветстват международния номер едно, само че особено изключение за него няма да има. Ето и точните думи на Желко Франулович:

" Нонак Джокович е предстоящ с неспокойствие от нас и феновете на спорта. Той обаче би трябвало да се съобрази със здравните разпореждания на френското държавно управление. Ще се радваме да го посрещнем само че нашия шампионат, само че единствено при положение, че подходи с почитание към разпоредбите. Имаме изискване към всички участници - да бъдат имунизирани, тъй като в противоположен случай няма да бъдат позволени. По актуалната информация, с която разполагаме, Джокович не е ваксиниран, но би трябвало да предприеме това деяние, с цел да се изявява в конкуренцията. " - приключи той.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР