Новак Джокович се намираше в серия от 34 поредни победи

...
Новак Джокович се намираше в серия от 34 поредни победи
Коментари Харесай

Джокович след финала: Загубих от по-добрия тенисист; надявам се да се завърна по-силен

Новак Джокович се намираше в серия от 34 следващи победи на Уимбълдън и излезе в ролята на тежък любимец във финалния си дуел с Карлос Алкарас, само че испанецът опроверга всички предварителни упования и смъкна 7-кратния първенец от неговия престол, откакто го надигра в 5-сетов тенис театър. Впоследствие Джокович отдаде нужното почитание на новия притежател на трофея и очевидно му беше мъчно да се оправи с страстите по време на церемонията по награждаването, като сълзите напираха от очите му:

За финалната борба:

- Добър следобяд на всички! За мен не е толкоз добър, само че за Карлос е прелестен. Първо, би трябвало да стартира с похвали към него и екипа му. Днес той в действителност сподели необикновено качество на игра, което важеше най-много за последния гейм, в който направи някои страхотни отигравания и вкара страхотни сервиси. Мислех, че ще имам проблеми с теб единствено на клей и твърди кортове, само че историята към този момент е напълно друга от тази година насам. Невероятно е по какъв начин се приспособява към тревата, имайки поради, че до момента беше играл единствено 1-2 шампионата върху нея. Страхотно е какво направи още в Куинс и мога само да поздравя Хуан Карлос Фереро и останалите членове на щаба ти.

За неговите страсти след срещата:

- Що се отнася до мен, то в никакъв случай не е хубаво да губиш сходни мачове, само че страстите в даден миг ще отшумят и тогава би трябвало да бъда признателен, тъй като в предишното съм печелил голям брой сходни завързани мачове, както беше против Роджър през 2019-а година. Истината е, че би трябвало да изгубя някои от тези дуели, тъй че това е един тип реванш. Утре сигурно ще бъда горделив с постигнатото, само че през днешния ден казусът не е подобен. Трудно е да преглътнеш сходно проваляне, когато си бил толкоз покрай трофея. Същевременно ние работим тъкмо за моменти като този, а точно да бъдем част от финалите на най-големите шампионати, играейки на най-големите кортове. Благословен съм, че съм спечелил толкоз доста паметни мачове, а този несъмнено е още един за историята. Днес изгубих от по-добрия тенисист, приветствам го и не преставам напред, като се надявам да ставам още по-силен.

За поддръжката от фамилията:

- Хубаво е да видя по какъв начин синът ми продължава да се усмихва в ложата. Обичам фамилията си и екипа си. Благодаря им за поддръжката. Сега мога да ги прегърна и да се обичаме.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР