Новак Джокович се намира в много по-различна ситуация в сравнение

...
Новак Джокович се намира в много по-различна ситуация в сравнение
Коментари Харесай

Джокович за депортацията: Превърнах се в злодей, за много хора още съм такъв


Новак Джокович се намира в доста по-различна обстановка спрямо това време от предходната година. Сърбинът завоюва купата в Аделаида и към този момент е в Мелбърн, където умерено се приготвя за началото на Откритото състезание на Австралия. Преди 12 месеца обаче животът на Джокера надалеч не бе толкоз прелестен.

След голям брой нередности с имунизационния му статус той бе арестуван от управляващите в локален хотел, а след формирано правосъдно дело бе депортиран от Австралия, което му донесе и тригодишна възбрана да влиза в страната. Решението обаче бе анулирано от новото държавно управление, пристигнало на власт през август. Джокович за пръв път приказва за случилото се пред австралийските медии, давайки изявление за локалната телевизия Channel 9.

„ Разбира се, няма по какъв начин да не помни това, което стана предходната година. В същото време обаче продължих напред и оставих случилото се зад себе си. Радвам се, че още веднъж съм тук “ – сподели рекордьорът по трофеи от Australian Open.

„ Образът, който ми сътвориха медиите, бе беше изключително прелестен. След връщането си от Австралия стоях у дома в продължение на няколко седмици и съвсем не излизах с вярата, че нещата последователно ще утихнат. Въпреки това обаче продължих да чувствам следствията от цялата история през идващите няколко месеца. Не допусках, че това ще окаже въздействие върху играта ми. Не ми беше по никакъв начин елементарно да се възстановя душевен и да стартира изначало. На всяка конференция получавах най-малко един или два въпроса за Австралия. Исках да загърбя всичко това, само че хората непрекъснато ми ги припомняха “ – добави сърбинът.

„ Световните медии ме въвлякоха в същинска стихия във връзка с Covid-19 и имунизациите. Изведнъж се трансфорах в най-големия изверг – позиция, в която нито един състезател не би желал да бъде “.

Джокович съобщи, че съгласно него е спазил разпоредбите на уредниците и локалните управляващи и по тази причина счита, че отношението към него е било незаслужено.

„ Разбирам за какво доста хора в Австралия ми бяха ядосани, само че в това време медиите показаха нещата по изцяло неправилен метод и доста хора към момента не знаят какво в действителност се случи. Медицинското изключение ми бе предоставено от самостоятелен орган, формиран от няколко лекари. Молбите на тенисистите бяха анонимни и никой не знаеше кои са хората, които ги преглеждат. Документите ми бяха изцяло изрядни “.

„ Медиите непрекъснато ме нападнаха в продължение на няколко месеца и това навреди съществено на околните ми, на бизнес контактите ми и персонално на мен. В последна сметка одобрих всичко и не считам, че то хвърля сянка върху това, което съм постигнал на корта и отвън него, само че хората по света към момента приказват за случилото се и ще го помнят доста дълго “.

Утре Джокович ще тренира с Григор Димитров в Мелбърн, а в петък ще изиграе благотворителен мач с Ник Кирьос на „ Rod Laver Arena “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР