Новак Джокович се класира за третия кръг на Australian Open

...
Новак Джокович се класира за третия кръг на Australian Open
Коментари Харесай

Джокович изпържи Монфис на котлона в Мелбърн

Новак Джокович се класира за третия кръг на Australian Open след победа над Гаел Монфис с 4:6, 6:3, 6:1, 6:3. И двамата тенисисти имаха съществени проблеми с високите температури в Мелбърн, само че сърбинът се оправи по-добре с изискванията. Той ще спори с испанеца Алберт Рамос-Винолас за място на осминафиналите.

Тактически Джокович е изискал да играе денем през днешния ден. Срещата се организира в ранния следобяд в Австралия, а Монфис е прочут с физическите си проблеми в дълги мачове. Гаел в действителност изпитваше съществени усложнения с жегата.

Така Новак записа 15-та победа от 15 мача против французина. В Оупън ерата има единствено 10 случая, когато тенисист има 15 или повече победи над еднакъв противник без да е допускал загуба, а в този лист са Бьорн Борг, Иван Лендъл и Роджър Федерер. Освен това Джокович записа 25-та поредна победа над французин на шампионат от Големия шлем.

Ft. @DjokerNole + @Gael_Monfils

Feels.#AusOpen #7Tennis pic.twitter.com/7APVaS0sDe
— #7TENNIS (@7tennis) 18 January 2018
Срещата обаче стартира ненадейно. Сърбинът мъчно целеше корта, а и направи цели шест двойни неточности. Монфис също раздаваше дарове, само че въпреки всичко съумя да се възползва от слабото начало на противника и завоюва с 6:4. Във втората част Гаел стартира да страда, позволи един пробив и сетовете бяха изравнени.

" Ако не мога да употребявам повече от 25 секунди сред сервисите, ще колабирам, сподели Монфис на съдията при една от почивките. След края на втория сет той отиде до съблекалнята. Преди това бе запитан от лекарите какъв е казусът, а той отговори: " Изморен съм, вие ми се свят ".



Проблемите му бяха явни в третата част, в която съумя да завоюва единствено един гейм. Играта на Джокович не беше блестяща, само че той се справяше по-добре с високите температури и знаеше, че единствено би трябвало да издържи, а противникът му ще се съобщи. Изненадващо французинът се оживи и оказа опозиция в четвъртия сет. Новак проби за 5:3 и малко по-късно завърши мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР