Новак Джокович се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на

...
Новак Джокович се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Джокович обърна Рубльов в своя мач номер 400 в Големия шлем за 1/2-финал в Лондон

Новак Джокович се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на тенис шампионата от Големия шлем - Уимбълдън, откакто преодоля Андрей Рубльов в четири сета - 4-6, 6-1, 6-4, 6-3, за към два часа и 50 минути игра на Централния корт в Лондон.


Първите пет гейма на откриващия сет минаха под диктовката на сервиращите, като първенецът от последните четири издания на конкуренцията имаше три точки за пробив в шестия, само че не съумя да оползотвори нито една от тях. Руският му конкурент закупи самочувствие и подкрепят от положителните си сервиси, дочака своя момент в деветия гейм, когато направи съдбоносен брейк, а по-късно не сбърка на лично подаване. Втората част обаче отиде на сметката на Джокера, който даде единствено един гейм на Рубльов. В началото на третия сет Ноле трябваше да избавя две точки за пробив, преди да пробие в петия гейм. След това и Рубльов отрази точка за пробив на собствен сервис, преди да се стигне до огромната драма в десетия гейм, който продължи към 15 минути. Рубльов имаше три шанса за връщане на брейка, а Джокович материализира петия си сетбол, с цел да обърне напълно развоя на събитията в своя изгода. В четвъртата част сърбинът реализира ранен пробив, а по-късно направи още един, с цел да се поздрави с крайната победа.

Седемкратният притежател на трофея избави седем от осемте точки за пробив пред Рубльов. Той направи девет уинъра повече от руснака, както и две непредизвикани неточности по-малко. Така 36-годишният Джокович, който реализира 33-а поредна победа на Уимбълдън, се класира за 46-и път на полуфинал в шампионатите от Шлема, с което изравни досегашния рекордьор по участия в тази фаза - Роджър Федерер.


Съперник на Ноле в разногласието за място в неделния край ще бъде италианецът Яник Синер. Осмият подложен в главната скица надделя също в четири сета различен представител на Русия - Роман Сафиулин, след 6-4, 3-6, 6-2, 6-2. Джокович и Синер имат два мача между тях досега, като вторият от тях бе на Ол Ингланд Клъб предходната година - тогава, в конфликт от четвъртфиналите на шампионата, Джокера направи цялостен ремонт, печелейки с 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Другият полуфинал при мъжете ще бъде избран на следващия ден. Световният номер 1 Карлос Алкарас се изправя против шестия в схемата Холгер Руне, който на 1/8-финалите спря първата ни ракета Григор Димитров, а третият подложен Даниил Медведев играе с една от изненадите на шампионата - първенецът от Майорка Кристофър Юбанкс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР