Откритото първенство на САЩ: Новак Джокович се класира за финал след удобна победа срещу американеца Бен Шелтън

...
Новак Джокович се класира за финала на US Open след
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за финала на US Open след доминираща победа с 6-3 6-2 7-6 (7-4) срещу американския младеж Бен Шелтън.

Шелтън, който играеше в първия си полуфинал в турнир от Големия шлем, излезе с всичките си оръжия, но не успя да сложи голяма част от ръкавицата на винаги впечатляващия Джокович.

Световният номер 2 беше в най-добрия си вид по време на сблъсъка и контролирана процедура срещу Шелтън от началото до края.

„Това са видовете мачове и поводи, в които все още се радвам и ме движат и ме вдъхновяват всеки ден да се опитвам да работя толкова усърдно, колкото младите момчета“, каза Джокович по време на интервюто си на корта след победата.

„Големите шлемове са тези, които ме мотивират най-много да играя най-добрия си тенис, да играя най-добрия си тенис.“

 Джокович контролираше по-голямата част от мача, като подпечата мястото си на финала с победа в два сета. Джокович контролираше по-голямата част от мача, като подпечата мястото си на финала с победа в два сета. Матю Стокман/Гети изображения Северна Америка/Гети изображения

Първият пробив на сърбина дойде в шестия гейм от мача и след като поведе с 4-2 в първия сет, Джокович никога не погледна назад - спечели първия сет с 6-3.

Тази инерция се пренесе в следващия сет, където Джокович се надпреварва да спечели втория сет с 6-2, за да хване хватката в срещата на стадион Артър Аш.

Да бъдеш два сета по-назад срещу Джокович е място, където никой тенисист не иска да бъде и въпреки изоставането си, Шелтън ще се гордее с усилията си във финалния сет.

Световният номер 47 се потруди, затруднявайки Джокович да премине към финала и той дори успя да пробие подаването на 23-кратния победител от Големия шлем два пъти по време на последния фрейм – форсирайки тайбрек.

В крайна сметка Джокович взе третия сет в тайбрека и празнува, като имитира празнуването на опонента си – което включва имитиране на държане на телефон до ухото му и след това затваряне – нещо, което се превърна в запазена марка за победите на Шелтън по време на US Open.

Победата също така означава, че сърбинът вече има рекорд от 30-1 срещу играчи, които играят в домашния си турнир, след като нокаутира любимеца на родната публика Шелтън.

„Знаех преди четвъртфиналите, че ще играя срещу американски играч, а това никога не е лесно. Да контролирам нервите и да бъда спокоен във важните моменти“, добави Джокович.

„Днес нещата вървяха много гладко за мен, а след това той отвърна и това беше игра на всеки в края на третия сет. Това е атмосферата, в която всички обичаме да играем, така че съм наистина, наистина доволен от тази победа днес.”

Шелтън беше в състояние да осигури на домакинската публика някои вълнуващи моменти въпреки загубата.“ class= Шелтън успя да осигури на домакинската публика някои вълнуващи моменти въпреки загубата. Ману Фернандес/AP

На 20 години вероятно ще има много възможности за големия сервиращ младеж да стане голям в бъдещите турнири и, въз основа на тазгодишното US Open, той има повече от достатъчно умения, за да го направи.

Що се отнася до Джоквоич, той вече стигна до рекорден 10-ти финал на US Open и ще се стреми да спечели четвъртата си титла във Флашинг Медоус на финала в неделя.

Той също така има шанса да влезе в историята и да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 титли от Големия шлем на сингъл.

36-годишният играч ще играе на финала на стадион "Артър Аш" срещу победителя от полуфинала между Карлос Алкараз и Даниил Медведев, които играят по-късно в петък.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР